Last news in Fakti

14 Юли, 2017 13:42 8 553 2

Силиконови гърди вместо бронежилетка

  • силиконови гърди-
  • бронежилетка
Силиконови гърди вместо бронежилетка - 1
Снимка:Shutterstock

В хода на задълбочено изследване на гръдните импланти, група специалисти от университета в Юта, стигнаха до заключението, че обектите им на изследване не изпълняват само естетическа функция.

Според учените имплантите са способни да спират куршуми. За задълбаването в тази област, учените са подтикнати от един инцидент, при който жена става жертва на въоръжен грабеж.

Жената е простреляна от нападателя си, но куршумът попада в силиконовия имплант и въпреки неголемия му обем от 390 см³, той на практика спасява живота и. Специалистите от университета в Юта решават да пробват същото, но в лабораторни условия.

Те експериментират и с нов, специален балистичен гел, който допълнително защитава импланта. Оказва се, че имплантите значително намаляват скоростта на куршумите и много често могат да спасят човешки живот. Вижте!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАТО ВЕЦ

    13 4 Отговор
    Вече не се чудя, защо храбрите натовски войни обръщат "резбата". Ами така могат гордо да насят "защитата".
  • 2 ГЕЙ ГАНИ

    2 1 Отговор
    Очаквам всички милиционери в България именувани полицаи да си сложат силиконови ц.ци, коя он коя по голяма. .ати кефа! по- добре и пътните полицаи да носят тая добавка, но между краката, защото като ни карат да ДУХАМЕ поне кефа да е кеф. За мъжете размера има значение. стига милиционери с заешки пишки.писна ми от катаджии със пишлета като малкия им пръст.