Last news in Fakti

29 Юли, 2017 11:00 2 103 2

Най-големият вятърен парк в САЩ ще бъде в Оклахома

Най-големият вятърен парк в САЩ ще бъде в Оклахома - 1

Щатът Оклахома ще стане най-големия източник на електроенергия от ветрогенератори. Това ще е факт след построяването на най-големия ветропакр, който ще бъде построен от гигантът General Electric с подразделението им Renewable Energy и Invenergy. Паркът ще се превърне и във втория най-голям в света, като обещания капацитет е 2000 мегавата.

Най-големият ветро-парк се намира в Китай - Гансу и има капацитет от цели 6 хиляди мегавата, като до 2020 се очаква той да достигне до зашеметяващите 20 хиляди мегавата. В момента най-големия вятърен парк се намира в Калифорния и има капацитет от 1550 мегавата.

С името Wind Catcher, оклахомския парк ще бъде съставен от общо 800 турбини с по 2.5 мегавата. Те ще бъдат свързани с 563 километров далекопровод, който ще достига до общо 1.1 милиона човека в южните щати. Гигантският проект, който ще бъде завършен през 2020-та ще струва 4.5 милиарда долара, но ще спести на своите клиенти над 7 милиарда в следващите 25 години.

Най-големият вятърен парк в САЩ ще бъде в Оклахома


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еее

    7 8 Отговор
    Вятър ги вее на бял кон тия от САЩ.
  • 2 ДДДДДД

    5 0 Отговор
    Хората мислят в перспектива. Нашите изкупиха старите перки и ги направиха в БГ за да могат да дърпат пари на скъпа тарифа. Не ги интересува много много има ли ефект няма ли