Last news in Fakti

31 Юли, 2017 18:23 1 662 4

Пресичаш и използваш телефон в Хаваи - глоба

Пресичаш и използваш телефон в Хаваи - глоба - 1

Пешеходците в Хонолулу ще трябва да бъдат много внимателни с използването на мобилни устройства от Ноември. В четвъртък хавайския град прие Bill 6 - правилник, който засяга всички, които "пресичат улица или булевард, наблюдавайки мобилното си устройство. Кметът на града - Кърк Колдуел споделя, че това е мярка, която да напомня на жителите на този красив град да проявяват здрав разум вместо да се превърнат в поредната статистика.

С този ход, градът ще се превърне в най-големия в Северна Америка приел подобна мярка, като първоначалното провинение ще струва между 15 и 35 долара, повторното между 35 и 75, а третото такова между 75 и 99 долара. В Хаваи, използването на мобилни устройства по време на шофиране е напълно забранено.

Според Ройтерс, там е имало общо над 11 хиляди пешеходци пострадали от разсеяност по времето между 2000-та и 2011-та.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не и у нас

    4 1 Отговор
    В България на първо време полицаите трябва да се самоглобяват, т.к. карат доста безобразно. А е хубаво и тук да се въведат по-строги мерки и спрямо пешеходците.
  • 2 Г.З.

    8 1 Отговор
    А какво да кажем за стари баби пресичащи по най дългия диагонал и гледат в обратна посока.Мугави колоездачи с пластмасови касетки на багажника каращи рамо до рамо по трима.Напудрени кокошки със служебни коли правейки всичко останало в колата но не и да си гледат пътя.Аварийно спиращи нагли бакшиши да оставят клиент.Автобуси от градския транспорт спиращи на спирка с ляв мигач.Лекомислени тийнейджъри с пробити ауспуси изпреварващи от дясно.Мотористи идиоти вършеейки денонощно на високи обороти и много много друго щуротии по пътищата.
  • 3 Добри

    3 0 Отговор
    Само да отбележа, че Хавай се пише с "й".

    Коментиран от #4

  • 4 Пост

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Добри":

    Кажи честно https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%B8