9 Септември, 2017 12:54 1 592 1

"Черна кутия" за войници?

Всички сме чували за "черните кутии", с които са снабдени пътническите самолети. Това са машини, които събират всички данни за полетите и могат да послужат при евентуален инцидент. Приложението на подобни уреди обаче, изобщо не е ограничено и съвсем скоро вонните части на Австралия ще имат такива. Проектът тръгва от местното Министерство на отбраната, като две новосъздадени компании са се заели с него - телекомуникационната Myriota и IMeasureU, като поръчката е с бюджет от 567 хиляди долара.

Уредите ще служат основно за даването на точни координати на войника, записване на данните му, както и сигнализирането при евентуален проблем. Според специалисти, първият час след получаването на травма е най-важния и в него трябва да се осигури помощ, защото шансовете са най-големи. Освен състоянието на войника, уредите ще могат да сигнализират за провизиите на войника и другата му екипировка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коко ножката

    11 0 Отговор
    Ще отчита и колко "ножки' на ден си удря ,както и количеството произведен матрял