10 Септември, 2017 13:07 2 815 7

Илон Мъск разкри костюма за Crew Dragon

Изпълнителният директор на Tesla и проекта SpaceX - Илон Мъск, пусна в профила си в Instagram снимки на костюма, с който ще бъдат облечени космонавтите в мисията наречена Crew Dragon. Информацията за проекта в момента е сравнително малка, но от предишни негови постове знаем, че костюма вече е издържал на "двойно вакуумно налягане", което означава, че е способен да понесе вътрешно налягане от две атмосфери.

Тук обаче, според нас не става въпрос за костюм, с който можете да оцелеете в свободния космос, а за такъв, който да ви помогне да преминете полета през атмосферата, който също е доста тежък за телата ни, като имаме предвид чудовищното ускорение. Интересно е също, че костюмът е създаден от отделни части, но не присъстват техните връзки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    1 18 Отговор
    Много филми гледа Мъск- все фантастични.

    Коментиран от #5

  • 2 СЪРП И ЧУКундур

    12 5 Отговор
    измислил го е руснака бреей
  • 3 Петър

    13 2 Отговор
    Името му не е Елън Мъск а Илън Мъск!
    Моля проверявайте си за правописни грешки, преди да пускате статия!

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Елън

    10 6 Отговор

    До коментар #1 от "Лост":

    Не ги гледа, дилетанте, създава ги. Виж чия ракета първа в човешката история кацна след изтрелване с двигателите надолу и то не къде да е, ами в платформа в морето!

    И недей писа като нямаш кво да пишеш. Само калабалък праиш с алабализмите си!
  • 6 короин

    16 6 Отговор
    До:1 Този зяпач на фантастични филми г-н Мъск тази година изстреля повече ракети в орбита от цялата РФ ;)
  • 7 mediator37

    4 2 Отговор
    Титаните от НАСА вече шеста година плащат на Русия по 70 млн. зелени гущера за доставка на американски астронавт до станцията. Нормално е след като НАСА са батлясали и совалките им попривършиха, някой частник да лапне поръчката. Така се прави при демокрацията. Мъск не е глупак. Накрая, обаче, да не стане като във филма "Армагедон", където се скапа техниката и един от астронавтите възкликна:
    - Какво да очакваме от фирма дала най-ниската оферта !?