Last news in Fakti

21 Януари, 2012 14:23 2 703 1

Ученически чин против земетресения

  • земетресение-
  • чин
Ученически чин против земетресения - 1

Инструкциите за безопасност при земетресение са еднакви навсякъде по света. Ако иска да увеличи шансовете си за оцеляване, човек трябва да застане под касата на врата или под здрава маса. Идентични са и съветите в училищата, където защита осигуряват чиновете.

За да се справят под тежестта на отломките от сградата обаче, ученческите банки трябва да са доста солидни. Чинът, разработен от Идо Бруно и Артър Брътър от университета в Падуа, определено е такъв. Както личи от демонстрационния клип, той издържа безпроблемно тежест от 1 000 килограма, стоварена от височина няколко метра.



Противоземетръсната ученическа маса осигурява на криещите се под нея няколко възможни изхода при затрупване. Изработена е от издръжливи и евтини материали, което я прави достъпна. Ако получи одобрение от властите, разработката на Бруно и Брътър вероятно ще бъде приета в училищата в Италия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Светослав Мутев

    0 0 Отговор
    Готвим се за края на годината, а ?