Last news in Fakti

24 Януари, 2012 14:36 1 623 0

Нов рекорд за YouTube

  • youtube-
  • рекорд-
  • google

Хора от ръководството на YouTube съобщиха в интервю за Reuters, че в момента най-големият видопортал в света има рекордно много посещения. Според статистиката всеки ден клиповете в YouTube се преглеждат четири милиарда пъти.

За сравнение през месец май миналата година дневните преглеждания бяха три милиарда, а през 2006 година - около сто милиона. С това обаче не се ограничават рекордните постижение на видеопортала YouTube.
 
Интересен също е фактът, че всяка минута ползвателите на сайта качват в него 60 часа видео. През пролетта на миналата година на минута са били качвани по 48 часа видеоматериал. Още по-любопитно обаче е, че засега YouTube не носи големи печалби.
 
Този факт се отнася за периода от 2006 година досега - времето през което гигантът Google е собственик на сайта. Мнозина критикуват Google за огромната инвестиция от $1.65 млрд. която досега не се оправдава. От Google не коментират темата и продължават да държат правата на YouTube.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА