Last news in Fakti

30 Януари, 2012 20:35 1 850 0

Пиратството може да е полезно

  • angry birds-
  • игра-
  • пиратство

Изпълнителният директор на компанията, създала хитовата игра Angry Birds, е на мнение, че пиратството помага на фирмите, тъй като им осигурява повече работа. Другата страна на монетата е, че виртуалните набези могат да стимулират бизнеса, пише в. „Дейли телеграф”.

„Пиратството може би не е толкова лошо нещо – в края на деня може да ни докара повече работа”, заяви Микаел Хед, шеф на финландската компания Rovio, която се прочу с играта си за ядосаните птици, изстреляни от  прашка, които убиват зелени прасета.

Хед е на мнение, че технологичните компании трябва да се поучат от музикалния бранш и да не повтарят грешките му, направени в борбата с пиратството.

Той призна, че и компаниите за игри са жертва на пиратство, визирайки Азия, където се разпространявали хиляди нелегални копия на електронните забавления. Все пак, Хед е реалист и признава, че е безполезно да се преследва всеки геймър, разполагащ с нелегална версия, но е категоричен, че когато марката на компанията и засегната трябва да има намеса.

В момента се снима филм, базиран на играта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА