17 Април, 2018 16:48 2 459 3

Ford патентова салон-въртележка

  • ford-
  • патент

На сайта на американското патентно ведомство бе публикуван документ, в който Ford Motor Company описва концепция за превозно средство с цилиндричен пътнически отсек. Предполага се, че подобният на въртележка салон ще бъде използван в автономни автомобили.

Идеята на американските инженери е в центъра на кръглия отсек да има маса, около която са разположени седалките. Те са сгъваеми и са монтирани на подвижен пиедестал върху направляваща релса. Подът, масата и креслата се въртят около вертикалната ос на шасито с помощта на електромотор.

Самият пътнически отсек се състои от странични сегменти, които играят ролята на стени, и покрив с формата на купол. Всяка от стените може да се отваря като врата или да пада надолу.

В патентната заявка се споменава също демонтируема седалка, снабдена с въздушна възглавница. Ford патентова подобно решение миналата есен. Според описанието еърбегът може да бъде изработен от сплетени найлонови нишки или друг подходящ полимер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НА ТАА МАСА УИСКИ ЛИ ША ИМА

    13 1 Отговор
    И МАСАТА ТРЯА ДА Е С МАТНИТНИ ЧАШИ ЗА БГ. ПЪТИЩА ЧЕ ТУК ДУПКИТЕ ША ОБЪРКАТ КОНЦЕПЦИЯТА....
  • 2 Гост

    16 1 Отговор
    Мноо тъпо
  • 3 Кръгла маса за четирима

    3 1 Отговор
    Синът ми беше нарисувал нещо подобно...когато беше на 3. Не го патентовах.