Last news in Fakti

23 Февруари, 2012 21:56 3 853 12

Грешка на учените: Няма частица по-бърза от светлината

  • церн-
  • неутрино-
  • скорост на светлината-
  • айнщайн

Проблем в оптичен кабел

Грешка на учените: Няма частица по-бърза от светлината - 1
ЦЕРН.. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Учените признаха за грешка откритието си, че има частица, която се движи с по-голяма скорост от тази на светлината. Миналата година физиците от ЦЕРН в Женева шокираха света и разбиха Айнщайновата теорията на относителността, записвайки частицата „неутрино”, която в опитни условия се движи по-бързо от светлината, прекрачвайки бариерата й от 299,792 км. за секунда.

Преди повече от 100 години гениалният Алберт Айнщайн твърди, че нищо не може да се движи по-бързо от светлината в условията на вакуум. Днес изглежда репутацията му е възстановена, пише в. „Дейли телеграф”.

Изданието цитира източник от научните среди, който твърди, че грешката се дължи на проблем в компютърната мрежа. Става дума за лоша връзка по оптичен кабел. След коригирането й теорията на относителността била потвърдена, а не отречена. Проблемът предизвикал разминаване в данните за „неутрино” от 60 наносекунди.

Предстоят нови тестове, за да се изясни истината докрай.

Антонио Ередитато, говорител на учените от ЦЕРН, заяви преди време, че няколко пъти тестовете са потвърдили, че „неутрино” се движи по-бързо от светлината.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Росен Мунин

    0 0 Отговор
    Намирисва на военна намеса
  • 2 Prelude

    0 0 Отговор
    добро утро
  • 3 baihui

    0 0 Отговор
    нова лъжа!!! Сега пък няма!!! Понеже знаят, че няма как да проверим и разберем истината и за да не ни работят мозъчетата, евентуално да не се сети някои нещо, веднага започват със заблудите- нямало!!! Е защо да няма?!?
  • 4 Антонио

    1 0 Отговор
    ----А не има по бърза частица от скороста на светлината,а тя е в скороста на повишаването на цената на горивото на ЛУКОЙЛ в България,спрямо мизерните ни заплати ! Да спрем тази скорост в Неделя ,всички Българи задружно ,независимо от етноса и религията,да застанем рамо до рамо срещу монопола и ценовият геноцит в България!
  • 5 мик

    0 0 Отговор
    Елемент 115 има формата на триъгълник и се използва за гориво на реактор. Използва се за да създаде реакция от превръщането му с един допълнителен протон от елемент 115 в елемент 116, който незабавно се разпада и освобождава антиматерия. Но по-важното, когато един елемент стане по тежък отколкото да притежава 115 протона и да се намира в областите на острова на стабилност, натрупващата се атомна сила или “Гравитационна А вълна” излъчва или превишава периметъра на атома. Ние увеличаваме гравитацията, lensing it to counteract the Gravity naturally propogating outward from the earth. Това не е “анти-гравитация”, нито пък ние генерираме гравитация от нищото както някои теоретици все още вярват. Този елемент след това се помества в реактора. Това парче от елемент 115 е източникът на гравитационата А вълна, също така целта е да се бомбардира с протони за да се получи антиматерия. Само около 223 грама, които са под половин паунд са достатъчни за да лети плавателния съд за около 30 до 45 години.

    Елемент 115

    Даден на американците от извънземните посетители, този елемент се използва като гориво също и като източник на гравитационни А вълни. Тези “посетители” се снабдяват с този елемент, който не се среща естествено на Земята, от звездната система известна като Ретикули (Reticulum). The Element 115 is machined into wedge as preparation for use in the Reactor. Благодарение на начина по-който се използва елемент 115 в реактора, той се изчерпва много бавно.

    Точката на топене на елемент 115 е 1740 градуса по Целзий.
    Стндартното му oxidation state е +3.
    Атомен Радиус: 1.87 angstroms.
    Носеща вълнова честота (Carrier Wave Frequency): 7.46 hz @ a one micron bandwidth.

    Коментиран от #8, #9

  • 6 baihui

    0 0 Отговор
    браво МИК !
  • 7 Джониму

    0 0 Отговор
    по-бързо от светлината има....пернишки Гоуф хахаха...иначе браво за МИК навътре е в нещата ..
  • 8 Нема Бира

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "мик":

    @5 буу..хахаххаааххаааааха.....! Мерси човече отдавнане се бях смял така
  • 9 Prelude

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "мик":

    @5 такава концентрация на простотии не се среща често
  • 10 анонимо

    0 0 Отговор
    голяма тъпня, докато имаше парички за проекта има частица, после няма
    така или иначе цялата истина никога няма да стане достояние за всички
  • 11 Димитър Димитров

    1 0 Отговор
    добре написано , ама това с извънземните те издаде явно си
  • 12 Japan

    0 0 Отговор
    само дето след оповестяването, от Япония и Щатите казаха , че са постигнали същите резултати в техните ускорители, но не са ги оповестили. Всички ли грешат или не трябва да се бута основата на физиката?