Last news in Fakti

1 Март, 2012 11:57 2 945 2

Microsoft представи Windows 8

  • microsoft-
  • windows 8-
  • mobile world congress 2012

Новото издание на най-популярната операционна система в света вече е съвсем близо до финалния си вид. Microsoft представи потребителска версия на софтуера на изложението Mobile World Congress 2012 в Барселона. Смята се, че този вариант на платформата не се различава почти по нищо от операционната система, чиито продажби стартират наесен.

Основна особеност на Windows 8 ще бъде еднаквият интерфейс и приложения за всякакви устройства от настолни компютри през лаптопи и таблети до смартфони. От Microsoft се надяват новата операционна система да им осигури по-голям дял именно на пазара на преносими компютри със сензорно управление.
 
Разработчиците обещават, че Windows 8 ще бъде еднакво удобен за използване както с докосване, така и с мишка и клавиатура. Подобрена е производителността на всички подсистеми.
 
Новата ОС поддържа "облачни" услуги и позволява дистанционното съхранение и синхронизирането на данни на различни устройства. С Windows 8 стартира и магазинът Windows Store, който ще предлага множество майкрософтски приложения и програми на независими разработчици. Синхронизира се и инсталацията на софтуер на различни устройства на един и същи потребител.
 
С Windows 8 дебютира и браузърът Internet Explorer 10 с интерфейс на целия екран. Зареждането на страниците с него ще става по-бързо благодарение на хардуерно ускоряване.
 
Всеки може да изпробва предварителната версия на новата операционна система. Windows 8 Consumer Preview изданието е достъпно за изтегляне и тестване от официалната страница на Microsoft.

 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Артинизис Георгиев

    1 0 Отговор
    Пробвах бетата преди 1 месец горе/долу стабилна беше.Много ми хареса производителността и интерфейса.Потребяваше някъде към 350 до 460 Мб рам и до 500 стигаше което си доста добре при положение че новите компютри под 4Гб рам не се продават с 1.8Гхц процесор много бързо зареждаше като цяло си е мн. добра.
  • 2 ------

    0 1 Отговор
    Яко изглежда, но с мишка ще е малко тъпо.