Last news in Fakti

13 Март, 2012 12:34 3 175 0

Microsoft разработва гласов преводач

  • microsoft-
  • превод
Microsoft разработва гласов преводач - 1
Универсален преводач от сериала Star Trek

Устройствата за превод на реч в реално време от научната фантастика са все по-близо до нас, твърдят разработчици от Microsoft. Сиатълският гигант вече разполага с работещ софтуер, който разпознава човешкия глас и след това повтаря казаното на друг език. Създателят на програмата Франк Сунг твърди, че тя може да предизвика революция в комуникациите и да разруши всички езикови бариери.

Сунг вече е публикувал няколко демонстрационни звукови файла, на които се чува как софтуерът превежда казаното от английски на испански, италиански и китайски. Записите звучат малко сурово и синтезаторът не повтаря съвсем точно гласа на програмиста, но въпреки това преводът впечатлява.
 
От Microsoft възлагат големи надежди на гласовия преводач. Програмата вече може да "говори" на 26 езика.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА