Last news in Fakti

13 Ноември, 2018 14:17 5 608 10

Съществена промяна в ОС Android

  • android-
  • промени
Съществена промяна в ОС Android - 1

Режим, който разделя екрана за две приложения беше представен още във версията Android 7 Nougat. Той обаче не се оказа достатъчно ефективен и на практика не беше използван. На екрана се изобразяваха две или три програми, но всъщност работеше само едната.

Съществена промяна в ОС Android

Сега обаче специалистите от Google са готови с нова опция, наречена Multi-Resume, позволяваща на всички приложения на екрана да работят едновременно. Планира се иновацията да се появи във версията Android Q, но първите и тестове ще започнат още сега - на Android 9 Pie.

Съществена промяна в ОС Android


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ариеца

    68 1 Отговор
    А така, сега ще мога да гледам порно докато чета книга!

    Коментиран от #2, #3, #7

  • 2 Да бе

    25 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ариеца":

    Вервам ти, как ще държиш телефона и ще прелистваш книгата с една ръка .

    Коментиран от #4

  • 3 Хасан

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ариеца":

    А аз ще видеонаблюдавам козичките докато размътвам политиката, да им не скочи някой и да ми развали хайванчетата.
  • 4 Хасан

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Да бе":

    Ама и ти си прав, с една ръка е трудна работа.
  • 5 Минаващ

    10 3 Отговор
    Че дъртото ми Xiaomi със 7.1 работи именно така, редовно си ползвам тази екстра в колата докато навигирам и си превключвам песните. Сериозно ли "чистият" Андроид е толкова назад спрямо къстюмизирания? Че той същинска iOS...
    Или журналистите пак нещо не са разбрали.
  • 6 ави67

    5 0 Отговор
    За мен това не е никаква новост. Още първият ми смартфон от 2012 година (Самсунг Галакси Нот 2) предлагаше функция за работа на две програми едновременно на екрана (примерно на екрана едновременно се появяват ютуб и фейсбук, при това и двете приложения са работещи.). Сегашният ми телефон (Ксиаоми Ми Макс 2) птедлага същата функция. Въпроса е телефонът ви да е с достатъчно голям екран за да е ефективна тази програма която дели екраните.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Преминаващ

    6 3 Отговор
    И да, и не ! Няма значение от размера на екрана за да работи тази функция . Дори има видеорегистратори с Андроид, с екран под 5", които я изпълняват (при това чисто китайски) ! Проблема не е в операционната система, а в някой приложения, които не работят в такъв режим ! За да можете да ползвате нещо подобно едно от задължителните условия е телефона Ви да разполага поне с двуядрен микропроцесор !
  • 9 ави67

    3 3 Отговор
    Преминаващ, технически може да няма значение големината на екрана, но чисто визуално има огромно значение! Не е все едно дали ще делиш екрана на 4.7 инчов телефон (както ти си споменал - под 5 инча) или на 6.44 инчов екран какъвто има моя телефон. Разликата е много голяма! Да не споменавам, че наскоро излязоха три модела телефони с диагонал на екрана съответно: 6.9; 6.95 и 7.2 инча (първия на Хсиаоми, втория и третия на Хонор)!
  • 10 арогантен

    0 0 Отговор
    LG V30 има тази опция от много време.Май информацията ви е стара.