Last news in Fakti

2 Декември, 2018 11:30 3 671 2

Най-лекият парапланер в света

  • парапланер-
  • run & fly

Парапланеризмът е най-простият и достъпен начин на летене, но крилото, което ви е необходимо за полет е обемно и сравнително тежко. Полският производител Dudek обаче има ново решение на проблема. Той предлага парапланер, наречен Run & Fly, който е много компактен и тежи само 986 грама.

Иновационното крило се събира в раница с обем 4 литра. Разработено е съвместно със специалистите от Porcher Sport, които предлага използването на специален плат, направен от различни видове влакна. От Dudek заявяват, че тяхното свръхлеко крило не отстъпва по скорост и управляемост и меко кацане на стандартните парапланери. Цената на най-лекия парапланер в света е 1 999 евро. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТОЧКАТА

    8 0 Отговор
    ОХООО...Добра работа.,добра цена....
  • 2 Именно

    0 0 Отговор
    Уау! Това звучи невероятно ... в смисъл не особено вероятно.
    Ако е вярно ще е огромно подобрение и то на повече от прилична цена