Last news in Fakti

4 Декември, 2018 14:48 8 949 17

Смартфоните, които се зареждат най-бързо, са китайски

  • смартфони-
  • зареждане-
  • батерия
Смартфоните, които се зареждат най-бързо, са китайски - 1

Бързозареждащите смартфони стават все по-популярни и всеки производител се стреми да прави такива устройство. Знаете ли обаче, че към днешна дата смартфоните, които се зареждат най-бързо, не са нито дело на Apple, нито на Samsung, а са китайско производство.

Едно изследване по темата показва, че технологията SuperVOOC 50W от китайския производител Oppo зарежда смартфона R17 до 92% само за 30 минути. Батерията е с капацитет 3 700 мАч. В проучването участват 60 смартфона, а още нещо любопитно е, че капацитетът на батериите не играе особена роля.

Втората позиция в тази престижна класация е за шесткамерния слайдер Honor Magic използващ батерия с капацитет 3 500 мАч. Третото и четвърто място са за смартфоните Meizu Pro 7 Plus и Oppo R11, а . Apple iPhone 8 Plus с батерия с капацитет 2 675 мАч е чак на 46 позиция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    22 0 Отговор
    Важно е и за колко време се разрежда батерията!
  • 2 Цецо

    43 2 Отговор
    Всички знаем, че всичко, което е произведено извън Китай е менте... :)))
  • 3 onq s konq

    12 5 Отговор
    Ас па от извесно време немам телефон щото ми са скъпи сметките и по 10 лева секи месец ми е много та затова съм си добре
  • 4 Джудже

    9 16 Отговор
    Да бе! И моят е китайски, а батерията се зарежда бавно, но за сметка на това пада бързо.
  • 5 Go go

    35 0 Отговор
    Ползуваме семейно Xiaomi, съотношението качество цена няма аналог.

    Коментиран от #15

  • 6 Gordy

    4 2 Отговор
    Аз съм с китайски телефон santin батерията е 3200 и се зарежда за по малко от час
  • 7 Анани Куртев Пурков

    38 0 Отговор
    ВСИЧКИ смартфони са китайски, с изключение на Самсунг и то само някои от сериите им. Фокскон бълват от едната врата айфони, от другата нокии. Дизайнът може да е от Епъл, или Нокия, или Моторола, но в крайна сметка жълтите пръстчета сглобяват това, за което си продавате нивята по родните села.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Попа

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Анани Куртев Пурков":

    Гнусмас са произведени във Виетнам
  • 9 Шарп

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Анани Куртев Пурков":

    Фокскон правят и Шарп телефончета.
  • 10 Стоянов

    6 17 Отговор
    Всички китайски телефони са пълни боклуци.Експанзията на телефони,като Huawei и Xiaomi се дължи на нечуваната и мащабна реклама и даването на проценти за продажбите им на консултантите в големите вериги и оператори.Имам сервиз за ремонт на телефони и съм отлично запознат с качеството им.Не могат да се сравнят по никакъв начин със Samsung и iPhone.В комунистически Китай ,много добре схванаха,че пазарния трик на рекламата увеличава продажбите.Поради обратната причина ,продажбите на много по качествените телефони като HTC и LG се сринаха заради липса на каквато и да било реклама.

    Коментиран от #11, #14, #17

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Тонки Пънч

    14 3 Отговор
    Стоянов,по скоро имаш клозет на Луната, отколкото сервиз.Ползвал съм Шиоми,а сега и Улефон с капацитет на батерията 6350 мАч,октакор процесор на 2 гхц и т.н. и ще кажа,че бъркаш много.При зверско ползване от по 8-9 часа на ден,Улефонът ми държи 2 дни.Без да съм намалял контраста,яркостасъс вкл.4G и т.н. Не обърквайте хората с празни приказки. А дисплея и всичко останало е на високо равнище и то за 300 лв.
  • 13 Jack Bauer

    6 1 Отговор
    За мен лично най-изгодните и добри смартфони са китайските.
  • 14 джими

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Стоянов":

    това в тоалетната ли го прочете или лежим на мнения от преди 5-6 години. За трвое сведение нещата се промениха отдавна. От 2 години ползвам китайски флагман, купен за доста пари и мога да ти кажа, че нямам абсолютно никакви оплаквания. телефона е още като нов и на външен вид и като работа, изумително бърз..да не говорим за батерията, която се зарежда просто нереално бързо и си държи спокойно при яко ръчкане по цял ден, ако не го пипам толкова и по два. Единствен кусур - снимките на тъмно, но да не забравяме все пак, че е стар модел
  • 15 Напълно

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Go go":

    поъвърждавам!
  • 16 Хайл

    4 0 Отговор
    БОГ е създал света за 7 дни,всичко друго е произведено в китай
    Китайска мъдрост...😉
  • 17 Пешо

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Стоянов":

    Изкарах 3 години с флагманите на LG и може и да нямам сервиз,но разбрах че не са стока.На година и 6 месеца се скапва и след смяна на батерия и дънна платка изкарва още година.Сега съм с Моторола(Китайско Lenovo) и от 2 години не е мръднал.Батерията с (turbocharger) в колата е почти догоре за 1 час.