Last news in Fakti

11 Февруари, 2019 15:09 19 497 31

10 от най-мощните оръжия в света (ВИДЕО)

  • оръжия-
  • автомат-
  • снайпер-
  • винтовка
10 от най-мощните оръжия в света (ВИДЕО) - 1

В тази класация, направена от NCT Channel става дума за индивидуални ръчни огнестрелни оръжия, предназначени за поразяване живата сила. Повечето оръжия са добре известни на познавачите в тази сфера, но има и някои по-нестандартни предложения. Друго интересна подробност е, че вездесъщият автомат Kalashnikov попада в топ 10, но е класиран на последната позиция. Ето и кои са десетте най-мощните оръжия в света.

10. Kalashnikov AK-47 Assault Rifle
9. Machine Gun – Koch and Heckler HK MG4 MG 43
8. Thompson M1921 Submachine Gun
7. Accuracy International AS50 Sniper Rifle
6. F2000 Assault Rifle
5. XM307 ACSW Advanced Heavy Machine Gun
4. HK416 Assault Rifle
3. Stoner AR-15
2. M2HB 50-Caliber Machine Gun
1. FN FAL


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост

    70 12 Отговор

    До коментар #1 от "АК-47":

    Да! Той калашника и краварите са го признали, щом се произвежда по лиценз във Вегас! Ама тука все пак са гледали да си пробутат родното!

    Коментиран от #3

  • 3 Емил

    14 58 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Прав си! Германската техника е перфектна, дори произведена от китайци или, още по-зле, руснаци!

    Коментиран от #7, #8, #10

  • 4 Миризлив пор

    85 1 Отговор
    Абсолютна каша, сравняват се оръжия проектирани и произведени последните 50 и повече години (Томпсън-а например е преди 100) за различни цели. Отделно се сравняват преносими оръжия с такива "на станок" че и с различни калибри и мощност на патрона. Просто някой е наслагал някакви изрезки по незнайни критерии.
  • 5 Ivan S

    30 1 Отговор
    Koch and Heckler .... нямам думи!
  • 6 Alpha_Lone_Wolf

    5 26 Отговор

    До коментар #1 от "АК-47":

    Немското си е немско!
  • 7 Аутисче

    36 2 Отговор

    До коментар #3 от "Емил":

    През 1942-43 германците виждат един танк на Източният Фронт- ТЕ-34,който ги превъзхожда. В германското военно ръководство се разгаря лют спор , дали да го копират едно към едно заради безспорните му качества , или да направят свой нов среден танк , който да му се противопостави . Избират да направят свой танк и така се ражда среден танк - Пантера. Тази Пантера е известна с това , че 45% от загубите и , не се дължат на противника , а на тежки инженерни дефекти . Определението на Гудериан за нея е - нашето трудно дете .

    Коментиран от #30

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Trendafil

    18 3 Отговор
    Както казах и по-рано, при швабите всичко е бутафория.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Миризлив пор

    12 0 Отговор
    Моля спрете да ръсите мозък тип "американците срещу руснаците". Истината е, че всичко от филмчето се е доказало във времето по един или друг начин, както казах създавани са по различно време и имат различни цели. Въоръжаването върви напред, вече за изненада Корейците със своя Daewoo K11 дават насока на къде се развиват нещата - оптика, нощен режим, 2 интегрирани цеви с патрони и гранати, гранатите са "програмируеми" от стрелеца като време, разстояние или контакт за взрив. Може би това е бъдещето, кой знае какъв ще е отговора на Китайци, Руснаци и Американци.
  • 12 Миризлив пор

    12 12 Отговор

    До коментар #10 от "Random":

    "Калашника" по принцип е отвратително оръжие - малък обсег, ниска точност и при стрелба повдига цевта. Истинската революция в случая се явява в друго - простота, големи части леко разглобяване и сглобяване и големите допуски при изработка. При това положение за около 30-40 минути може човек който за пръв път вижда оръжие да го пуснеш да воюва, заради големите допуски и да влезе малко боклуци вътре няма проблеми да продължи да стреля, на коляно можеш го разглоби без да те е страх да изгубиш нещо. Ако беше направен "точен" като останалите до сега нямаше да го помни историята. Линка е хубав НО щеше да е интересно да я има и любимата M16/AR15 за сравнение че и там има общи възли.

    Коментиран от #18

  • 13 Сссерем

    7 32 Отговор

    До коментар #1 от "АК-47":

    Калашника изобщо не трябва да е в класацията,немска технология открадната от руснаците.

    Коментиран от #15, #17

  • 14 най мощното

    9 2 Отговор
    ...е водородна бомба. Тези ги забравете. Директно се решава проблемо в Ирак, Афганистан, Иран...
  • 15 Джон Моузес Браунинг

    25 2 Отговор

    До коментар #13 от "Сссерем":

    Кой от къде е крал ,е необятна тема ,а и недостъпна за плиткият ти мозък .В този ред на мисли можем да стигнем да някой си Бертоломео Берета, на който Дука на Верона 1542 година, му поръчва да изработи 500 цеви за огнестрелни оръжия.Когато чехи ,белгийци ,австрийци,италианци ,руснаци ,и "пророка" на огнестрелното оръжиеДжон Моузес Браунинг са се занимавали с това, германците още са говорили на немски ,само с конете си.
  • 16 БАРС

    18 7 Отговор
    Запъдът не искат да си признаят поражението си от калашника и това е.Та на тоя клип ясно се вижда жената как се кефи със старият модел калашник първо второ сръвняват калашника със последни запъдни модели като част от тях са на стойки явно се боят да ги сръвняват с новите модели руски автомати то в русия да не би само калашници да правят има други и най накрая за тия дето хвалят немското оръжие до някъде съм съгласен но да не забравят чие оръжие ги победи немците -РУСКОТО
  • 17 БАРС

    18 3 Отговор

    До коментар #13 от "Сссерем":

    Към вас и към останалите като вас дето мислят че АК-47 е копиран ои КАЛАШНИКОВ нищто подомно презнат е и от немските конструктори и че няма нищто общто с немската автоматична винтовка гледал съм по телевизора изказванетог на немците .Отделно АК_47 е много опростен и стреля и при +60 и при -50 градуса и да го извадиш от калта и ли да го изтървеш в пепел вода пак стреля до като немският не може та и американски или който и дае бил затова е световно признат даже мисля и до днес няма такъв създаден даже от немците.Така че не пишете врели не кипели

    Коментиран от #19

  • 18 Реалист

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Миризлив пор":

    Доста си навътре в нещата - без сарказъм, наистина. Прозира военно обучение и/или професия.

    Коментиран от #20

  • 19 Реалист

    4 2 Отговор

    До коментар #17 от "БАРС":

    Моля те не си сменяй ника, че с тоя отвратителен "български" правопис който използваш, ще ти прескачам коментарите без да ги чета.
  • 20 Миризлив пор

    8 0 Отговор

    До коментар #18 от "Реалист":

    Не съм военен нито ми е професия, техник съм по образование и професия. Може би това че съм от едно "загубено поколение" от "едно мътно време", което влезе в казармата за 18 месеца "попадна на хора" които решиха да ни вкарат в пътя. Вместо да се марширува имаше добър склад и повечето "пушки" (с изключение на "тежките") са ни ги показвали и сме ги разглобявали и сравнявали това е. След като си прегледал няколко механизма и са ти ги обяснили много лесно може да разбереш разликите и разбереш на кое къде са му силните и слабите страни и за каква армия и вид война са предназначени. Иначе ако съм написал някоя глупост - моля, приемам критики.

    Коментиран от #22, #23

  • 21 1944

    0 2 Отговор
    щото няма нищо руско ли?
  • 22 Към загубеното поколение

    0 4 Отговор

    До коментар #20 от "Миризлив пор":

    Само дето , едно не разбраха такива , като вас. Не е важно какво е оръжието , а кой седи зад него , как го използва , и колко му е силна мотивацията . И че личното огнестрелно оръжие , е една малка брънка . от един сложен единен организъм . И няма кой да седи и да ви чака , да си стреляте за кеф , от 200-500 метра.

    Коментиран от #28

  • 23 Реалист

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Миризлив пор":

    Много точно с няколко изречения си дефинирал силните и слабите страни на калашника. Настрелял съм се за 2 живота напред с това желязо и едва сега се замислих за кратка дефиниция. Браво!

    Коментиран от #27

  • 24 Sturmgewehr stg 44

    1 7 Отговор
    Всичко започва от мен- аз съм първата щурмова винтовка, а вие унтерменшите- янки и мужици, само копирате от мен

    Коментиран от #25

  • 25 Да обобщим

    9 0 Отговор

    До коментар #24 от "Sturmgewehr stg 44":

    Да преговорим пак материала. Ричард Гатлинг създава първата картечница в средата на 19 век. Тя не ползва откат , или част от газовете , а стреля с въртяща се манивела. Хирам Максим през 1905 г. създава първата картечница работеща на откат, и тя е много дълго време работеща и копирана от всички армии по света. Концепцията на автомат е от 1906-08 година , италианци създават няколко бройки. Първият серийно произвеждан автомат е Фьдоров. Газоотводната тръба е от 1900 година , а през 30-те години се качва над цевта с бутало. Затвора , заключването ударно-спусковият , механизъм ,прицел секторен мерник са ползвани на на пушки , картечници , и картечни пистолети , много преди СТГ-44 , и Калашников. АК е с въртящ се затвор , нищо такова няма в немските автомати. М-16 също е свъртящ се затвор , значи ли това че е крадена от Калашников.
  • 26 Да обобщим

    1 2 Отговор
    Германците поради липса на суровини , и оптимизация на производството, налагат щамповките , от стоманени листове , вместо по скъпото , по-качествено фрезоване. Руснаците също го усвояват от германците , и от там идва и ниската себестойност на оръжието, и добрата му пазарна реализация 100 000 000 бройки. Щамповането и ниската цена не е повод за гордост , нашите Калашници са фрезовани със съвременни машини , и са по добре , и по-скъпо котирани на на межд. пазари.
  • 27 Миризлив пор

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Реалист":

    Професионално изкривяване, и ти по цял ден да четеш технически задания и service manual и след това да ти се налага да ремонтираш това което не се ремонтира и ти започваш да търсиш силни и слаби страни. Все пак обясненията на времето за "философията на създаването" все още са ми в полза.
  • 28 Миризлив пор

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Към загубеното поколение":

    Оръжието е просто инструмент за постигане на дадена цел. Войните от край време не са за чест и достойнство а чист бизнес няма значение какъв е изхода само единици печелят а повечето губят. Колкото до това дали ще ме чакаш да си пуцам на 200-300 метра как да кажа, всяко оръжие е създадено с дадена цел, с Томпсън-а на 200 метра може и да не ме уцелиш НО пък има пушки с които може на 1000 да уцелиш монета. Проблем за теб ще е ако на 20-30 метра дистанция ти си с такава пушка а аз с Томпсъна. За това и нагоре съм написал че класацията не е никаква класация и съм казал силните и слабите страни на АК-то - добрия пълководец би избрал подходяща тактика за да ги ползва или ако е срещу него да ги омаловажи.
  • 29 deuterium

    3 2 Отговор
    Водородна бомба:
    Почти няма остатъчна радиация. Ударната вълна е умопомрачителна, температурата също. Детонирана на добра дистанция, може да разклати планетата. Жалко за забраната на атмосферните ядрени опити
  • 30 Aristotel

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Аутисче":

    2. По танку «Т-34»
    а) Броня машин и корпуса с дистанции 300—400 м пробивается 37-мм бронебойным снарядом. Отвесные листы бортов пробиваются 20-мм бронебойным снарядом. При преодолении рвов вследствие низкой установки машины зарываются носом, сцепление с грунтом недостаточное из-за относительной гладкости траков.

    б) При прямом попадании снаряда проваливается передний люк водителя.

    в) Гусеница машины слабая — берёт любой снаряд.

    г) Главный и бортовые фрикционы выходят из строя.

    — Отчёт командира 10-й танковой дивизии 15-го механизированного корпуса Киевского особого военного округа генерал-майора танковых войск С. Я. Огурцова по итогам боёв июня — июля 1941 г.»


    Това е оригиналното мнение на руски генерал.. Към 22.06.1941 г на въоръжение в РККА има 1066 Т-34. До 1945 г. са произведени още 34000 Т-34.. Да не се бърка този танк с Т-34-85, който е много по-добър, но започва да се произвежда от февруари 1944 г и взима символично участие във ВСВ.. Шърманите е РККА са били повече от Т-34..

    Коментиран от #31

  • 31 Aristotel

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Aristotel":

    За периода 1940-1945 са произведени 35330 Т-34 и 88610 Шърман М4.. И двата танка са били със 76 мм оръдия..