Last news in Fakti

9 Април, 2012 13:20 2 845 2

Китайче разменя бъбрек за iPad 2, разболява се

  • ipad-
  • iphone-
  • apple-
  • китай

Животът на младеж от Южен Китай, продал бъбрека си, за да си купи iPad 2, е в опасност заради усложнения. Тийнейджърът, който нашумя с решението си да размени органа си за таблет на Apple, е развил остра бъбречна недостатъчност. Петима души са обвинени за нанасяне на телесна повреда вследствие операция за експлантация.

Историята на момчето, известно само с името Уанг, бе разказана от медиите миналата пролет. Тийнейджърът живее в една от най-бедните китайски провинции Анхуй. Толкова отчаяно искал да се сдобие с iPad, че обявил бъбрека си за продан в интернет.
 
С Уанг се свързал брокер, който му прредложил 20 000 юана ($3 171). На 28 април десният бъбрек на момчето бил изваден в болница в провинция Хунан и дори му платили 2 000 юана повече от обещаното. Уанг незабавно си купил не само мечтания таблет, а и iPhone. Едва тогава признал на майка си какво е направил.
 
Сред петимата обвиняеми е брокерът, спечелил от сделката 220 000 юана ($35 000), които поделил с хирурга и помощния медицински персонал. "Ройтерс" обтелязва, че малцина китайци имат достъп до трансплантации, което стимулира черния пазар и лечението в чужбина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аз

    0 0 Отговор
    Ами то от 3 милиарда, все трябва да има и некой балама....
  • 2 Гост

    0 0 Отговор
    Аз мисля, че на всеки китаец му се полага по един айПад по дефоулт!