Last news in Fakti

18 Април, 2012 14:32 3 304 0

Skype се променя?

  • microsoft-
  • skype

 

Microsoft, която е собственик на най-популярната програма за IP-телефония Skype, разработва нова уеб версия на популярната услуга. В момента компанията на Бил Гейтс търси да назначи трима висококвалифицари специалисти, способни да пренесат програмата на новата уеб платформа. Главното изискване е кандидатите да са на "ти" с HTML5. Това е и основната причина, която кара специалистите да смятат, че Skype ще бъде пренесен на нова, уеб базирана платформа. Освен това стана ясно, че съвсем скоро интернет-телефонията няма да работи на базата на Adobe Flash.
 
По този начин в бъдеще Skype ще може да работи с всички мобилни браузери, включително и с iOS. Идеята е да се създаде браузерен видеочат на основата на HTML5 и протокола WebRTC. Въпреки повишаването на функционалността обаче експертите са на мнение, че целта е да се окаже поддръжка основно на мобилната операционна система Windows Phone. Тя и без това притежава широк спектър от възможности за общуване, в това число Windows Live Messenger, Lync, Facebook и сега най-вероятно и Skype в неговата нова форма.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА