Last news in Fakti

9 Април, 2019 12:28 3 856 2

Мини авиошоу край Хисар

  • хисар-
  • авиошоу
Мини авиошоу край Хисар - 1

Винсент де Брабандере

През уикенда край гр. Хисар бе открит активният сезон за любителите на радиоуправляеми модели самолети и хеликоптери. Ентусиасти от цялата страна се събраха, за да демонстрират последните си нововъведения в своите модели. Точно копие на боен хеликоптер Airwolf, на първия в света спортно-пилотен самолет Су-26 и още много други модели на емблематични летателни апарати развеселиха небето край града с лечебните минерални извори.

Мини авиошоу край Хисар
Иван Минков с неговия Cy-26

"Танцуващ" хеликоптер спечели симпатиите на публиката чрез майсторското управление на младия си собственик. За първи път в България бе демонстриран моделен радиоуправляем парашутист, който скочи и успешно се приземи с двуметров парашут.

Мини авиошоу край Хисар
Любомир Караиванов от гр. Сопот е организатор на събитието

Организатор на събитието е Любомир Караиванов от гр. Сопот, който се занимава творчески с това хоби от 1973 година. Той сподели за читателите на fakti.bg, че преди години с увлекателното хоби са се занимавали стотици ентусиасти, но с навлизането на компютрите в ежедневието интересът понамалял. Планира в близко бъдеще да отвори музей на радиоуправляемите самолети и хеликоптери в гр. Сопот.

Мини авиошоу край Хисар
Иван Минков подготвя с колега първия в България скок на парашутиста


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 F2C

    18 0 Отговор
    Браво!
  • 2 ЙОСИФ ВИСАРИОНОВИЧ СТАЛИН

    15 0 Отговор
    Браво ! Навремето си имаше клубове по авиомоделизъм,ракетомоделизъм и корабомоделизъм ! Сега вече никой не се интересува от това - сега имаме фейсбук !