23 Май, 2012 12:45 2 607 1

Задръстване в подножието на Еверест

  • еверест-
  • джомолунгма-
  • задръстване

Изкачването на най-високия връх на Земята може и да струва колкото ново Porsche, а смъртните случаи по пътя към Еверест - все още да не са рядкост. Подобни обструкции обаче явно не са в състояние изобщо да откажат на желаещите да покорят Покрива на света.

Outside Magazine публикува смайващо филмче на тълпи катерачи, които пъплят в индийска нишка към Джомолунгма. При това клипът от миналия уикенд документира не само задръстванията през деня, а и светещи "герданчета" от авантюристи, решили да си пробват късмета през нощта.

Според Outside Magazine през почивните дни на миналата седмица към Еверест са поели над 300 човека, което обяснява задръстванията. За този уикенд пък са насрочили опитите си други 200 катерачи.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адолф Хитлер

    0 0 Отговор
    Всичко е благодарение на технологиите.А в Тибет ги интересува естествено таксата.Решението на проблема е много просто.От 2013г изкачване на върха се разрешава само без използването на кислородни апарати.Хайде да видим тогава колко от тези ще се изкачат горе.Надявам се че всички помним подвига на великия бългавски алпинист Христо Проданов който изкачи върха без кислород но за съжаление не му стигна времето да се спусне безопасно в щурмовия лагер и остана завинаги там горе.