Last news in Fakti

3 Октомври, 2019 14:33 2 800 7

Jaguar Land Rover ще спре производството във Великобритания заради Brexit

  • jaguar-
  • land rover-
  • brexit
Jaguar Land Rover ще спре производството във Великобритания заради Brexit - 1

Jaguar Land Rover (JLR) ще спре производството в четири завода във Великобритания през първата седмица през ноември, за да смекчи последствията от провал в доставката на компоненти. Това действие ще стане факт заради излизането на страната от Европейския съюз (Brexit).

"Просто трябва да го направим", каза изпълнителният директор Ралф Спет. „Имам нужда от 20 милиона части на ден и това означава, че трябва да поемам ангажименти към доставчиците си, трябва да мога да получа всяка и всяка част - и да я получа навреме“, допълни още той.

Спирането на заводите ще засегне три завода за сглобяване на автомобили на компанията, където се произвежда 1/3 от продукцията на JLR. Компанията също ще намали работните смени в завода Halewood близо до Ливърпул, което ще доведе до намаляване на производството.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ленторезът

    12 0 Отговор
    Боци да стартира преговори.
  • 2 гост

    23 3 Отговор
    Какъв интересен обрат: индийците бяха роби на короната, работиха, станаха силни, откупиха английските компании и сега англичаните ще останат без работа, защото индийците са решили да спрат производството на коли на острова. Интересно как се чувстват всички прецакани от тези малоумни политически решения на няколко умопомрачени типажи.
  • 3 Последния софиянец

    11 0 Отговор
    Чакаме ви в Кремиковци.
  • 4 сектант

    5 0 Отговор
    да дойдат в бг
  • 5 Random

    10 4 Отговор
    То и без това никой не им ще боклуците. Всяка седмица в сервиза...

    Коментиран от #7

  • 6 Бойковист

    3 1 Отговор
    Ейййй ся вече Бойко кат ги привличеее :) :)
  • 7 666

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Random":

    е, ти па са оля,8 години карах джаги и само 2 сервиза-ходова отпред и климатик,щот го бех спукал с едни клони