13 Ноември, 2019 15:32 10 190 33

Mazda изпревари Volvo по безопасност (ВИДЕО)

Mazda CX-30 стана най-безопасният автомобил в историята на Euro NCAP. Японското крос купе постигна най-високия резултат в краш тестовете на независимата организация, откакто се провеждат подобни изпитания.

Mazda изпревари Volvo по безопасност (ВИДЕО)

В категорията "безопасност за възрастни пътници" CX-30 получава рекордните 37.6 точки или 99% от максималния възможен бал. До този момент подобни резултати са постигали само Volvo XC90 и XC60 съответно с 37 точки (97%) и 37.2 точки (98%).

Mazda изпревари Volvo по безопасност (ВИДЕО)

Освен рекорден бал за "възрастни пътници" японският модел набира 42.2 точки (86%) за безопасност на деца на борда и 38.7 (80%) за безопасност на пешеходци. Работата на спомагателните системи е оценена с 10 точки (77%).


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 23 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    24 79 Отговор
    Който е чувал звука от затваряне на вратата на шофьора на Мазда 6 /все едно дрънчи празна консервна кутия/ надали ще повярва на този тест....ама пък и Волво вече е китайско, така че от тази гледна точка защо не

    Коментиран от #2, #3, #4, #11, #12, #25

  • 2 Stoich

    14 71 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    Абсолютно си прав! И двете марки просто са скъпи Фордове.
  • 3 Иванчо l-ви

    37 6 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    За коя генерация 6 става дума. Да не го сравняваш с 10 годишна бангия ???
  • 4 Цаца (ама от едрата)

    89 8 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    Брей те това е познавач !!! Браво господине !!!
    Само по звука на вратата ще каже колко звезди ще получи от ENCAP. Те да те вземат за изпитател направо та да не чупят колите.
  • 5 Калин

    19 83 Отговор
    Мазда е посредствена марка, казано и доказано с времето!! :))

    Коментиран от #14, #32

  • 6 Гост

    69 7 Отговор
    Вярно е, че дрънчи вратата и интериора само изглежда хубав, и заедно с другите минуси на Мазда, като обезшумяване на купето и тънка ламарина, мога да ти кажа, че ако си вземеш бензинов Skyactive ще те надживее. Това е най-надеждния двигател в момента на пазара. Ск. кутия, двигател, електроника нищо не се чупи, не гори и грам масло, сменяш консумативи и караш. Ей там е разликата с Форд, с който вече нямат нищо общо. Проблема с ръждата също вече го няма.

    Коментиран от #7

  • 7 ГоСт

    7 12 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Абе друго си е субаруто с 250 коня и гуми Нокиан 😀😃😁😂

    Коментиран от #9

  • 8 Borislav Popov

    8 11 Отговор
    97 %, 98 %, 97 % ....Когато Euro NCAP на времето направили краш тест на Лада - Нива. тя показала резултат 0 % , сами си правете сметка, колко е безопасна.

    Коментиран от #15

  • 9 МВР

    6 10 Отговор

    До коментар #7 от "ГоСт":

    А варела с маслото къде го държиш ?!?
  • 10 Путкин

    27 18 Отговор
    Новото Волво, ще е по здраво от маздата, защото ще се коригират. Волво е най защитената кола на земята, мой приятял се заби в кон с над 100км в час и нищо на никой а коня на кайма, специалистите му казаха, че която и друга марка да беше коня щеше да ги размаже!

    Коментиран от #17

  • 11 Ганьо

    33 1 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    Теб ламарината ли те пази или структурата на купето шаман такъв. Я почукай на някой нов Мерцедес да видиш не дрънчат ли вече. Всичко дрънчи, даже Ягуар. Еко норми
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Антонн

    20 3 Отговор
    Мазда се раздели с фордчетата,за това върви на пред.
    Всички модели са доста добри на фона на всички нови варели.
    Тези страхуващи се от ПТП и гледат колите по краш тестове,винаги може да си купят камион.Тундра ,Рам или Ф150.
    По улиците в БГ,няма кой знае колко волва.
    А повечето ги карат хора с побеляла коса.
    Мазда е много по напред не само на краш,не говоря за старите модели там беше (фокус,мондео,фиеста ) само корубата различна.
  • 14 Гостилничаря

    20 1 Отговор

    До коментар #5 от "Калин":

    Приятелю, посредствен, ти кога си се качвал в Мазда!? Някога!? Или никога!? Кога си имал/управлявал нещо такова!? Посредствени са ти и изказванията Ганчови, няма как някой, който не е виждал едно нещо да не е най-наясно то дали става или не. С такива като теб и първия коментар е пълно....
  • 15 Random

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Borislav Popov":

    Това кога е било?

    Коментиран от #24

  • 16 Гост

    22 0 Отговор
    От много отдавна Мазда и Волво не са част от Форд, по внимателни бъдете със коментарите.
  • 17 Весела Христова

    9 16 Отговор

    До коментар #10 от "Путкин":

    Да ти кажа аз колко е безопасно Волво, след като чисто ново ХС90, от магазин, на 40 хиляди км заключи в движение волана и колелетата! Това е безопасно! Ха ха ха! Добре, чи тъкмо си качвахме на магистралата и ни бяхме с висока скорост! Безопасно Волво ли?!
  • 18 Дaнaил

    26 5 Отговор
    Aз не знaм зaщо вcеки,куцо и caкaто плюе по форд.Кaкво лошо cте видели от тaзи мaркa?Мaркa cъc нaд 100 г.иcтория,cъc cъздaтел велик визионер и гений,Форд ca дaли толко много нa индуcтриятa,че не може дa cи предcтaвите.От първaтa мacовa колa доcтъпнa,до конвейрa,a зa победите в aвтомобилния cпорт дa не говорим.Aз cе зaнимaвaм c Форд и Мaздa,трябвa дa кaжa че вcякa имa cилни и cлaби cтрaни,Мaздa е поcтaвилa рекорд в NCAP,Дa и дaдем зacлужило признaние!Не caмо дa плюем.
  • 19 Еди кой си

    10 1 Отговор
    Даниел е прав. Хора, които не са имали никакво съприкосновение с марката плюят Форд. Волво създаде най-успешният си модел (и най-надежният SUV от гледна точка на безопасност) под юрисдикцията на Форд. В цял свят марката е призната и може би има отличия повече от която да е друга, но само българският "гении" реди на изуст без да се обоснова
  • 20 гост

    3 6 Отговор
    Мазда ЦХ30 е голяма колкото цх3, оборудвана е малко по-добре от мазда 2, но е на цената на цх5. Затова ги обичат тези сувчета, продават ти нещо евтино с повдигнати пружини за много пари. И аз карам сув, да, но истински, а не псевдо.
    Проверих им цените:
    ЦХ3 -36х.лв
    ЦХ30-45х.лв
    ЦХ5-46х.лв

    Коментиран от #26

  • 21 Редми

    4 7 Отговор
    Отдавна се отказах да вярвам на класации!
    Не веднъж установявам от горчив опит,че доста лъжат.
    Факт е,че Волво е най-безопасни!
    Факт е,че Роллс Ройс е най-луксозен.
    Факти без платени класации.
  • 22 Аз съм

    18 1 Отговор
    Искам да ви кажа, че от 6г карам най-новите мазди/първо 3, сега 6/ и нямам абсолютно никакви забележки. Няма скърцане и шум за разлика от повечето евро марки!! Повярвайте ми, карал съм много, ама много коли!! Интериора и визията на маздите са супер, системите за сигурност са топ, на няколко пъти колата спира сама заради неспазване на дистанция от моя страна.... Така че всеки, който се мисли за разбирач а само ги е гледал на картинка - да не се обажда, че е смешен!! Колкото до цената - абсолютно среден клас, погледнете кошници като пежо, ситроен, vw, kia, и още и още и тогава говорете

    Коментиран от #23

  • 23 Иван

    11 0 Отговор

    До коментар #22 от "Аз съм":

    Живея в САЩ и имах 2015 мазда 6. Единствената забележка беше, че е малко шумна, но този проблем е вече премахнат. Сега имам 2018 CX-9 GT 2.5T, а жена ми 2017 CX-5 GT. Абсолютно безпроблеми, безшумни, а интериора е класа над всички други в ценовата катагория. Като ходя в сервиза за обслужване ми дават да карам други мазди, като например mazda 3 2.5 - всичките са супер!
  • 24 Borislav Popov

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "Random":

    През 2002 г. е било, но това няма никакво зачение, кога е било, понеже конструкцията на Нивата не е изменяна от както се произвежда ! За 42 години само едни стопове и смениха руснаците, а те никак не влияят на безопасноста.
  • 25 Soichiro

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    Ела да видиш ка са затваря Мазда на 36г., на бая стотици иляди, па приказвай... Мазда и Хонда са лидери във всичко от едно време в САЩ. И за изходящи газове...
  • 26 1234

    6 1 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    Мноууу си просс саше цх30 е хибрид и ще премине в чиста електричка конкурент на тойота c-hr ясно колко си ги гледал само на картинка Мазда не са гиганти като тойота и Хонда но са по добри и качествени от тях
  • 27 мартин

    5 0 Отговор
    браво на мазда и японците са могли да правят здрави купета да видим волво какво ще изкарат и времето ще покаже кое и колко е здраво
  • 28 Фен

    2 4 Отговор
    Карал съм и Мазда, карал съм и Волво. Мазда повече няма да карам...
  • 29 Фен 2

    2 0 Отговор
    Карал съм и Волво, карал съм и Мазда. Пак ще ги карам и двете
  • 30 Пирогоф Орландов

    1 0 Отговор
    Какво значение има за пешеходците и "възрастните пътници" ако ще дадат фира - (с повече точки ще се мъчат по-дълго), не дай Боже краш
  • 31 незнайко

    2 0 Отговор
    Аз карам Волво С60 170 коня, а сина ми Мазда 6 166 коня и във всеки удобен момент като се видим ги разменяме. Маздата е по просторна в купето и с по красив интериор, но по ходови качества са почти еднакви. И двете нямат ръжди, което за Волво не е изключение, но за маздата е отлично . Мазда са и единствените които не се отказаха от ванкеловия мотор !!! Дръпнатите очички знаят какво правят и браво на тях.
  • 32 Гледач

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Калин":

    Е от кой е доказана?От теб ли?ТИ ГОЛФ ЛИ КАРАШ?
  • 33 В е л и к и я

    1 0 Отговор
    Мазда е марка която от край време напира да се доказва , а и когато е японска резултат е ясен .. !