Last news in Fakti

29 Ноември, 2019 16:10 4 864 46

Работници от ГАЗ отиват да протестират в Германия срещу санкциите

  • газ-
  • санкции-
  • протест

Служители на руския автомобилен производител ГАЗ поемат на поход към Германия, за да протестират срещу западните санкции срещу компанията. Пробегът под наслов #SaveGAZ ще измине повече от 4 000 от Нижни Новгород през Беларус, Полша, Чехия и Австрия преди да достигне немския град Дюрен, където между 9 и 11 декември ще се състои заседание на Международния работнически съюз IndustriAll. Там руските работници ще се срещнат с профсъюзни лидери от автомобилната индустрия, за да им се оплачат от опасността да останат без работа.

Работници от ГАЗ отиват да протестират в Германия срещу санкциите

ГАЗ бе включен в американския списък със санкционирани руски предприятия през април 2018 г. Министерството на финансите на САЩ отсрочи на няколко пъти влизането на ограниченията в сила, като последната определена за това дата е 31 март 2020 г.

Работници от ГАЗ отиват да протестират в Германия срещу санкциите

От ГАЗ обаче смятат поредното отлагане за временно избягване на катастрофата. Налагането на санкциите заплашва да спре работата на завода, тъй като в практически всички модели на компанията има вносни компоненти и макар броят им да е незначителен, сглобяването на автомобили без тях става невъзможно.

Работници от ГАЗ отиват да протестират в Германия срещу санкциите

Всички нови проекти на ГАЗ са замразени, а произведени в чужбина части се използват само за неотложни текущи нужди. Надеждите за заместването им с руски компоненти и пълна локализация на производството се оказаха напълно безпочвени, тъй като няма местни компании с необходимия ценз.

Работници от ГАЗ отиват да протестират в Германия срещу санкциите

"Ако Финансовото министерство на САЩ не отмени санкциите срещу ГАЗ, заводите ни ще трябва да спрат работа в рамките на една нощ. Служителите живеят в несигурност, не знаят дали утре ще имат работа и дали ще могат да нахранят децата си. Санкциите са заплаха за 40 000 работници в нашите предприятия и още 400 000 в свързани производства плюс семействата им", оплаква се председателят на профсъюзния комитет на ГАЗ Сергей Солодов.

Работници от ГАЗ отиват да протестират в Германия срещу санкциите

През юли работници на руската компания протестираха пред американското посолство в Москва с настоявания правителството на САЩ да отмени санкциите срещу ГАЗ. Младежи от Ярославския моторен завод на "Группа ГАЗ" даже записаха рап песен по наболелия проблем.

Работници от ГАЗ отиват да протестират в Германия срещу санкциите


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Николенко

    60 22 Отговор
    А... какво стана с великата, космическа хипер държава !?
    Много лесно ще излязат от положението . Да наложат санкции на САЩ и тяхното автомобилостроене да спре, за да видят те, как е аджеба...😂😂😂😂😂

    Коментиран от #16, #32

  • 3 Николенко

    27 16 Отговор
    А... какво стана с великата, космическа хипер държава !?
    Много лесно ще излязат от положението . Да наложат санкции на САЩ и тяхното автомобилостроене да спре, за да видят те, как е аджеба...😂😂😂😂😂
  • 4 инж Ползунов

    49 17 Отговор
    "Нaдeждитe зa зaмecтвaнeтo им c руcки кoмпoнeнти и пълнa лoкaлизaция нa прoизвoдcтвoтo ce oкaзaхa нaпълнo бeзпoчвeни, тъй кaтo нямa мecтни кoмпaнии c нeoбхoдимия цeнз."

    За една кола не могат да произведат всички компоненти. Как ли си сглобяват ракетите?

    Коментиран от #6, #37

  • 5 Бесен Язовец

    45 11 Отговор
    А какво стана с думите на Путин - Западните санкции помагат на руската икономика, значи джуджето пак е лъгало. Нали е гооолем отворко, що не взаме да звънне на Меркел и на Макрон да отменят санкциите ?
  • 6 СссереМ

    28 10 Отговор

    До коментар #4 от "инж Ползунов":

    Е как,с пиратските версии на американски софтуер, ако и него го няма минават на картинки.
  • 7 Rado

    34 11 Отговор
    Какво стана с опорката, че от наложените сансции ЕС губи, а Русия печели? А отиват да реват в Германия, да отидат да реват при Путин.
  • 8 реалиста

    30 11 Отговор
    малеее малее толкова зависима държавца е Просия
    И те да започнат със санкциите
  • 9 зузи

    29 21 Отговор
    Да връщат анексираните територии и санкциите ще отпаднат.
  • 10 синоптик

    39 10 Отговор
    Е как правят изтребители дето уж били безаналогови и ненам си кое поколение,а една кола не могат да сделат без омразния капитализъм?

    Коментиран от #11

  • 11 гост

    25 7 Отговор

    До коментар #10 от "синоптик":

    Че кой е казал , че тия самолети не са с китайски , корейски и тайвански части ?? Да се благодарят , че и те още не са им наложили санкции !!
  • 12 Другия с коня

    28 16 Отговор
    Добре,че беше Горбачов.Още щяхте да карате ЗАЗ и двутакови Трабанти и да развявате червени знамена за Вечна Дружба.Трбва паметник Горбачов Освободител да му издигнем....И мезете блажно....Мезете...
  • 13 стоян

    28 10 Отговор
    Къде се скриха влюбените русофили в Путин че няма нито един техен коментар -да обяснят какви са тия безаналогови части без които не могат да сглобят тия таралясници=явно е целия двигател -който е австрийски Щаер

    Коментиран от #14

  • 14 Random

    10 14 Отговор

    До коментар #13 от "стоян":

    Хахахаха, какъв щаер те гони тебе? Ползват два двигателя - и двата ЗМЗ, вече откъде идват буталата и коляновия вал не знам, по-вероятно става дума за електроника - моторчета, блок управление, инжекторите са им бош, това е 100%. Няма нищо лошо в това.

    Коментиран от #15

  • 15 Русонефил

    21 6 Отговор

    До коментар #14 от "Random":

    Ако и да има нещо руско в двигателите, повечето крадено, по традиция още от първите години на завода, то роботите и машините, които произвеждат тия двигатели със сигурност не са руски.

    Коментиран от #17

  • 16 Нищо другия път няма

    5 17 Отговор

    До коментар #2 от "Николенко":

    Да качат на МКС нито един говедарски космонавт или ща направят цената десеторна.по рано ги возеха за по 20 млн дол. На пътник сега е на 82 млн и т.н. а може космаса кравата да го гледа само по първи канал на телевидението.....
  • 17 Газ ГАВАРИТ

    6 14 Отговор

    До коментар #15 от "Русонефил":

    Щом не може Газки токаз Катюши ще правим
  • 18 Танко

    26 8 Отговор
    Освен руските използват и двигатели Cummins. Бутала и болтове Mahle- мотор на чистачките,ABS,серво и гл. цилиндър на спирачките Bosch-климатик Sanden- радиатор T-RAD-синхронизатори Hoerbiger-лагери SKF-кардан Tirsan Kardan-семеринги Simrit-амортисьори и съединител Sachs-корм.управление и серво ZF-електроника и инжектори Bosch. Това ли е"незначително количество"? Останаха само железа и тенекии Russia.А пък санкциите нямали ефект! Руснаците пак са объркали посоката. Протестът трябва да е пред Кремъл. Заради тези вътре има .санкции.
  • 19 onq s konq

    32 5 Отговор
    Оказва се че Русия НЕ СИ Е "САМОДОСТАТЪЧНА".Оказва се че ПУТИН ЛЪЖЕ като Руско Джипси че Санкциите били полезни за Руската Икономика,защото много Руски предприятия ЗАРАБОТИЛИ на високи обороти за да компенсират липсата на Западни вносни части и материали.А тия Работници следва да протестират ПРЕД КРЕМЪЛ срещу НАГЛАТА ОКУПАЦИОННА ПОЛИТИКА на Руското ръководство и да обяснят ТОЧНО НА ТЯХ че Семействата им ГЛАДУВАТ!Има обаче една "Малка подробност" - ...че ЩЕ БЪДАТ АРЕСТУВАНИ НА МОМЕНТА,защото в Русия ПРОТЕСТИТЕ СРЕЩУ ПРАВИТЕЛСТВОТО СА ЗАБРАНЕНИ!Ето - на тая ДЪРЖАВА - ХИДРА искат да предоставят България Русофилите тука,да бъде тя Оградена ОТНОВО СЪС "ЖЕЛЯЗНА ЗАВЕСА" през която и пиле не може да прехвръкне така както 45г,а българинът да бъде принуден да работи като Роб за Руската икономика и да е ДЛЪЖЕН ДА КУПУВА Руските "Самоделки" поради липса на друго в Магазините."СЛАВА РУСИИ" ЛИ?!!...
  • 20 Протестиращи

    29 3 Отговор
    Тези протестиращи да не останат в Германия като политически имигранти.
  • 21 Шляхтиц

    2 13 Отговор
    Пълни глупости.
  • 22 Шляхтиц

    11 21 Отговор
    Прочетох и някои от коментарите. Разочарованието от МАТЕРИАЛА, който е писал по-голяма част от коментарите е много голямо. Американците купуват двигатели за ракетите си от Русия, НАСА си резервира места за свои астронавти в Руските кораби Союз и допотопните Газели с преден и заден мост на ресьори не могат да бъдат произведени без американски части. Не зная какво е психичното състояние на автора на статията, но разочарованието ми от по-голямата част на прежде писавшите е огромно.

    Коментиран от #33

  • 23 Nnn

    21 3 Отговор
    Дотук беше импортозамещението или заместване на вноса, като много успешна практика. Милите мужици за 5 години сирене не се научиха да правят, какво остава за индустриални продукти. Как да не сме русофили братушките ни превъзхождат с пъти в отношението мизерия към мания за величие, няма други такива
  • 24 соросоидни кърлежи

    4 16 Отговор
    Путин да изхвърли от МКС, хамериканци и то без парашут..

    Коментиран от #29, #34

  • 25 мразя руските говеда

    18 6 Отговор
    Как беше...санкциите ви правят по-силни нали бе руски сороси ?
  • 26 мразя руските говеда

    12 5 Отговор
    Как беше...санкциите ви правят по-силни нали бе руски сороси ?
  • 27 T34

    9 2 Отговор
    При Путин трябва да протестирате товарищи! Тотално сте сбъркали адреса!
  • 28 Гост

    11 2 Отговор
    Значи ,ушанките са големи олигофрени. САЩ налаган санкции,те ще ходят да се молят и да плачат на Меркел???? Явно не знаят,че за ЕС на ушанките им трябва виза!!! ХАХАХАХА.Трябва да минат и през Украйна,много ще е интересно.
  • 29 Танко

    10 2 Отговор

    До коментар #24 от "соросоидни кърлежи":

    Червенков,къде в статията става дума за Космоса?..... Да бе,комунягите сте на принципа-" Каквото си знае баба,това си бае.".
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 нервен ( разбивача на тролове )

    7 2 Отговор
    Ами да протестират пред Кремъл да си променят държавната политика бе !!!
  • 32 нервен ( разбивача на тролове )

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Николенко":

    Точно така ...да видят те боб кон яде ли
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Ка да поверваш че преди 50 годин

    2 1 Отговор
    Са били на луната😂😂😂😂
  • 36 Я ше ти кажа

    4 0 Отговор

    До коментар #33 от "Да да":

    Едните произвеждат реални неща другите виртуални щуротииии
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Да бе да

    4 0 Отговор
    Цензор,значи,че каквото и да опитат-не став! Визирам дръжките,дето остават в тъната нс Президента..в дублимния момент..или незапалващата Лада..пак в неговите ръце..
  • 39 Танко

    5 0 Отговор

    До коментар #37 от "цензор":

    След като спазват правилата и могат да произвеждат,какво им пречи да имат ценз? Май доста неща..... Комундетата си мислите,че като обиждате сте по убедителни. Успокойте се! Комунизмът няма да се върне!
  • 40 Шамара

    6 1 Отговор
    Жалвайте се Путку! Червени пияни боклуци.
  • 41 Генерал Иванушка Водков

    2 1 Отговор
    ГАЗ-53 си беше роден руски, брей кви славни времена бяа.
    Пиех по ти кила водка на пиене.
  • 42 Инженер Стрезов

    9 0 Отговор
    А бе нали русоробите ,всичко си произвеждали сами . Да възложат на някой колхоз да им прави части и да ги надписва : Сдялано в России / с брадвата/
  • 43 Димчо Несторов

    9 0 Отговор
    Ой ребята , ще отидете да протестирате пред мавзолея на Владимир Илич Мумията . Той ще ви разбере ; Електрификация + Съветска власт= Мизерия.
  • 44 Todor0180

    6 1 Отговор
    Защо протестират в Германия като имат санкции от Америка да отидат в Америка да протестират Те са им наложили санкциите
  • 45 Добре че се отървахме от техните трошки

    4 2 Отговор
    Не е сериозно да се мотаят с тези ГАЗ-ки из Европа през не знам си кой вече век.
  • 46 Ушанков

    1 0 Отговор
    Ако това е вярно, трябва всички русуфилистици коментиращи в този сайт да си направят масово харакири пред руското посолство!