14 Януари, 2020 14:11 2 874 5

Летящо такси от Hyundai за Uber (ВИДЕО)

  • летящо такси-
  • s-a1-
  • uber-
  • hyundai
Летящо такси от Hyundai за Uber (ВИДЕО) - 1

Появата на летящи таксита в небето на съвременните мегаполиси става все по-реалистична, което принуждава много компании да участват в развитието на бъдещето на най-обещаващия градски транспорт.

Сега, Hyundai е разработил концепция за летящо такси, наречена S-A1, като тя е направена специално за проекта Uber Elevate. Устройството е самолет с вертикално излитане, способен да превозва до четирима пътници.

Летящата машина се задвижва от електрически мотор и може да извършва бърза доставка на пътници на къси разстояния в рамките на града. Скоростта на летящо такси Hyundai S-A1 е до 290 км / ч, а височината на полета е до 600 метра.

Радиусът на полетите ще бъде 100 км. Смяната на батериите става само за 5-7 минути, което ще гарантира непрекъсната работа на превозните средства по време на часове с максимален пътнически поток.

Летящо такси от Hyundai за Uber (ВИДЕО)

Taxi S-A1 може да се използва в четири режима: безопасен, тих, икономичен и личен. Тези условия са в съответствие с изискванията на програмата Uber Elevate. Летящото такси се управлява от осем витла.

Четири винта работят за вертикално излитане и кацане и четири за придвижване в хоризонталната равнина. Отделната работа на винтовете осигурява повишена безопасност в случай на непредвидена ситуация и повреда на един от двигателите.

Геометричните размери на S-A1 са значително по-малки от хеликоптери с подобни технически характеристики. В този случай шумът, генериран по време на работа на витлата, не надвишава допустимите норми в градски условия.

Според неофициални данни шумът е само 67 dB при летене на височина 75 метра, което не надвишава шума от нормален разговор. На първия етап е предвиден пилотен контрол за управление на S-A1. В бъдеще обаче се планира прехвърляне към напълно автоматичен контрол.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ффф

    2 6 Отговор
    Както таза Мъск по повод на летящите коли: Както се вижда инцидент може да се случи с автономна кола на пътя, представете си сега, че стане проблем с такава летяща кола на метри от главите на хората. Кой ще понесе риска от инциденти и загуби на животи в следствие на технически проблем? Това е пълна глупост. Дроновете вече ги забраняват и задължават да са сертифицирани, а тези искат да пуснат някакви малки самолети да шарят в небето и като падне какво става?

    Коментиран от #3, #4

  • 2 гост

    2 2 Отговор
    Ама какви глупости приказват от Хюндай , що не са питали групичката "анти" , че електрически самолети са невъзможни , да не говирм на батерии , хахахха !!
  • 3 гост

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "ффф":

    Ама разбира се , то щото "неразрушимите и неразвалящи се реактивни петролки" не падат всеки ден от небето и то с по 200-300 човека в тях , БЕЗ ОЦЕЛЕЛИ !!!
  • 4 Госあ

    4 7 Отговор

    До коментар #1 от "ффф":

    А кой беше точно тоя мъск, че да се изказва ? Какво станА, апропо, с хората дето щеше да праща на Марс 2019 ли беше, 2020 ли ? 😂 марсианец.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.