Last news in Fakti

23 Януари, 2020 15:41 3 710 5

Дисплей, вграден в контактна леща (ВИДЕО)

  • дисплей-
  • леща-
  • око
Дисплей, вграден в контактна леща (ВИДЕО) - 1

По време на изложението CES 2020 Mojo Vision демонстрира уникален прототип на монитор, вграден в контактна леща. Основните цели на иновативното устройство са да коригира дефектите на зрението, да работи със системи за виртуална реалност и да показва изображения директно на зрителните органи на потребителя.

Монохромният монитор, интегриран в лещата, получи рекордна резолюция от 14 хиляди пиксела на инч. Основният недостатък на представената разработка е необходимостта от външно обработващо устройство, източник на енергия, сензори и комуникационни устройства.

На сегашното ниво на технологично развитие такива устройства могат да работят само под формата на очила или други дизайни. Иновацията може да се използва доста ефективно при диагностициране на макулна дегенерация. Използвайки възможностите на интелигентните лещи, може да се маркират отделни обекти и да се фокусира върху тях вниманието на потребителя.

Използването на възможности за изкуствен интелект ще позволи да интегрирате обектива в платформата за разширена реалност, което ви позволява бързо да показвате необходимата информация, например по време на състезания с висока скорост или по време на сложна техническа работа.

В момента Mojo Vision е разработил само концепцията за сложната оптична система. Проектът обаче вече е набрал финансиране в размер на 100 милиона долара. Разработката ще се проведе паралелно в остра конкуренция с Google и Samsung, които вече са получили патенти за подобни устройства.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 гост

    2 1 Отговор
    👍👍👍👍👍👍
  • 3 а15

    5 1 Отговор
    с тва ш приписвам по тестовете в училище

    Коментиран от #4

  • 4 Българин

    14 2 Отговор

    До коментар #3 от "а15":

    Цели се по високо,пич....С Тва ставаш бакалавър след две години....След четири магистър,а след пет си депутат от БСП.....

    Коментиран от #5

  • 5 Бачо Киро

    9 4 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    В ГЕРБ няма да го вземат, ще е прекалено умен. Съдията, дето сричаше проектозакона ще е силно против. За Еднокнижния не знам, той си мени мнението на 2 часа.