10 Април, 2020 13:45 2 892 3

Обиколка на планетите от Слънчевата система с автомобил (ВИДЕО)

  • планети-
  • слънчева система-
  • гравитация-
  • автомобил
Обиколка на планетите от Слънчевата система с автомобил (ВИДЕО) - 1

Нормалното пътуване с кола, но по повърхността на други планети може да се превърне във вълнуващо пътешествие, благодарение на различните гравитации. Такава визуална демонстрация на пътуване с различна гравитация беше предоставена от канала The Action Lab.

Ентусиастите моделират движението на стандартен пикап под въздействието на различни гравитационни сили, които съответстват на реалността на някои планети от нашата Слънчева система. За създаването на симулацията е използвано приложението BeamNG.drive.

Пътуването през огромния Юпитер, където гравитацията е 2.4 пъти повече от обичайната на Земята се случва бавно поради голямата гравитация, тласкаща колата към повърхността на планетата. Обратният ефект се получава по време на виртуално пътуване по Луната, където гравитацията е 6 пъти по-малка от тази на Земята и колата губи маневреността си поради рязко намаляване на теглото.

Но виртуално пътуване по повърхността на Слънцето е малко вероятно да бъде възможно, дори ако пренебрегнем температурния фактор и пътя, преминаващ през плазмата. Гравитацията на Слънцето е 28 пъти по-висока от Земята, което вероятно ще доведе до унищожаване на автомобила под собствената му тежест. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пипетка

    1 2 Отговор
    Как се казва играта да си я пробвам?

    Коментиран от #2

  • 2 Никой

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пипетка":

    BeamNG.drive има я в Steam и има постоянно ъпдейти. Струва си няма друга с такива физики.
  • 3 Ироничен

    6 1 Отговор
    Големи глупости майна.
    Като се има предвид, че големите планети са газови и няма такова нещо като земна /юпитерова повърхност, а тази на Слънцето е в плазмено състояние, по-добре си представяйте как чешете някоя кака.