Last news in Fakti

14 Май, 2020 15:28 12 801 32

Така се доставя 98-инчов телевизор

  • xiaomi-
  • redmi-
  • smart tv max 98-
  • телевизор-
  • доставка

През април китайската компания Xiaomi пусна в продажба новата си серия телевизори Redmi Smart TV Max с 98-инчови екрани. Огромните размери на устройствата обаче усложняват неимоверно купувачите с превоза и инсталацията, поради което производителят започна да предлага като безплатна услуга превоз със специално оборудван автомобил и монтаж от обучени експерти.

Така се доставя 98-инчов телевизор

Как изглежда процесът на доставка на Redmi Max до дома на клиента показват снимки в Twitter, публикувани от потребителя Xiaomishka. Оказва се, че за да бъде внесен в апартамента, телевизорът трябва да бъде вдигнат с кран.

Така се доставя 98-инчов телевизор

Redmi Smart TV Max 98 е дълъг 1.2 метра, което го прави съпоставим по размери с тенис маса. Специално за модела от Xiaomi са разработили нов процесор, който управлява едновременно 192 зони с динамична подсветка и редица технологии за подобряване на качеството на изображението. Гигантският уред се произвежда в специално открит за целта завод с 10 пъти по-голяма площ от фабриките за телевизори с "нормални" размери, в който не работи нито един човек.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЗС

    48 2 Отговор
    да не е дълъг 2.2метра само, щото моя 82 инча е 1.8 метра

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Прав си

    13 2 Отговор

    До коментар #1 от "РЗС":

    2190 x 1255 mm
  • 3 Съдията Дред

    17 0 Отговор

    До коментар #1 от "РЗС":

    98 инча екран означава, че с диагонал от 249 сантиметра. Приблизителни размери - дължина 195, височина 120 см. Зависи имали рамка около екрана и колко.

    Коментиран от #6

  • 4 Пурко

    57 0 Отговор
    За панелката от 60 квадрата е идеален. За по- голямо качество на картината, ходя в комшията и оттам гледаме.

    Коментиран от #15

  • 5 С.С

    22 3 Отговор
    Този китайски тарикат ще трябва да гледа телевизия от края на другата стая или от терасата. После върви казвай,че китайското не струва-превзеха всичко. Като скакалци.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 МВР

    17 0 Отговор
    У панелката ще заспи
  • 9 гледачев

    10 6 Отговор
    Гледам си на 100 инча от години и нямах подобни проблеми, защото живея в къща.

    Коментиран от #22

  • 10 хахаха

    13 0 Отговор
    Ако се развали ми е интересно как ще го кара на поправка! :)))
  • 11 меломан

    9 13 Отговор
    Някой, ако може да ме светне каква е далаверата да имаш такъв огромен телевизор, че нещо не се сещам? Да не говорим, че в панелна кутийка да сложиш подобно нещо е смешна работа. За целта има проектори, които са малки и компактни и можеш повече от тези инчове да направиш и да гледаш. Аз съм с BenQ W5700S. Имам си 4К и 3D и го прожектирам на стена 5х2,5. Почти я запълва. Смятайте колко инча са това! Висок клас Hi-Fi ресивър Yamaha RX-A810 - 9.2 ми гали ушите и кино не ми трябва. В сутерена на къщата съм си го направил. Помещението е 30 кв.м. идеално за целта. Шумоизолирал съм го и съм му сложил акустични панели. Това е истината, а не да си поръчваш в панелката с кран такъв кютюк, като този на снимките.

    Коментиран от #12, #18, #23

  • 12 Антонн

    18 4 Отговор

    До коментар #11 от "меломан":

    Идеята е че във всяко кътче на земята има селяни,а тяхното мислене манталитет и всичко друго е еднакво.
    Естествено на първо място да се покажем.
    Това че живее в панелка не е проблем,важното е друго.
    Пред блока да паркираш кола поне 3-пъти по скъпа от апартамента,телефон поне за 2-3 хилядарки.Защо не телевизор или хладилник за когото трябва да избиеш стената за да мине.Заслужава си поне заради публиката.Друг факт е че човек колкото е по малък "нисък" толкова по голям комплексар .

    Коментиран от #16

  • 13 Павлин

    4 2 Отговор
    Незнам какви са тия кранове и театър когато асансьора е висок точно два метра за диагонал да не говорим но да се пише.

    Коментиран от #17

  • 14 кара Лада

    5 0 Отговор
    който живее в блок на по висок етаж да му мисли... който е в еднофамилна къща изобщо не го вълнува този въпрос.
  • 15 Гост

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "Пурко":

    И аз така правя,но само когато комшийката е сама.
  • 16 перничанин

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "Антонн":

    Съгласен съм напълно с теб. Това е за хора, които си снимат п*шката и после си я гледат на големия телевизор, мислейки че им е пораснала.
  • 17 пена

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "Павлин":

    От асансьор до асансьор разлики мнофо, има големи и малки, както с пишките. Българските стари асансьори в панелките например са много по-големи от много от съвременните в които има място за 3 човека не повече. Пък и забравяш кътията на телевизора, която е поне с 15% по-голяма от самия телевизор.
  • 18 РЗС

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "меломан":

    Ами моя тв е samsung q90r 82 инча, гледам го от 3 метра и съм играл по 12 часа на плейстейшъна без да ме болят очите. Знаеш ли колко зле изглежда картината на прожектора ти в сравнение с тоя модел телевизор? Иди в някой магазин, но си вземи аналгин, защото ще те заболи главата като видиш 5 пъти по-добрите цветове. Да не говорим за Oled екраните, че направо ще си изхвърлиш 4к прожектора

    Коментиран от #24

  • 19 РобоЦоп

    4 0 Отговор
    "завод в който не работи нито един човек" ! Къде е бай Дончу да спира тая нация ?
  • 20 Наблюдател

    2 1 Отговор
    Големи! Китаиците са големи!
  • 21 дядо Йоцо гледа

    0 0 Отговор
    Скоро вместо стени и прозорци ще имаме екрани.
  • 22 професионален шофьор

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "гледачев":

    И аз така, но не на тв, а на проектор!
  • 23 професионален шофьор

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "меломан":

    От Аватар на кино не съм ходил! С пректор HD и ресивер Sony 6,1 х 150 W RMS на канал просто нямам нужда от кино! Гледах филмите на проектора допреди 2 г, когато си купих 58 инчов 4К HDR+ЗD тв и оттогава проектора седи в шкафа! Приключих с проекторите аз! ИМат един динствен плюс - размера на екрана, и много минуси - шум, топлина, задължително гледане на тъмно, гледане от далеч От три метра е глупава работа да се гледа проектор При определени условия, да

    Коментиран от #25

  • 24 меломан

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "РЗС":

    Много си изостанал човече и нищо не разбираш от тази техника. Ако разбираше поне малко, нямаше да напишеш подобна глупост. Точно от прожектора няма да те заполят очите, защото картината не излъчва светлина, а телевизора излъчва и ти боде очите какъвто и да е. В голяма стая, която си решил да я направиш на домашно кино да сложиш телевизор е върхът на селенията. Това не е кино, а телевизор. Схващаш ли разликата. И да ти кажа щом съм дал толкова много пари за техника сигурно съм сравнявал, гледал и проучвал въпросът и съм избрал най-доброто за тези пари и това помещение. И не съм в кибритена кутийка, като теб да гледам телевизор 82 инча от 3 метра. Това е още по-голяма простотия, ама ти си знаеш. Гледай си телевизора, а аз си гледам домашното кино. Между другото филмовите звезди защо ли и те си правят домашни кина в къщите си, а не гледат телевизор. Ти как мислиш? Много са глупави горките и нищо не разбират. И още нещо да ти кажа, че никой телевизор не може да се сравни с киното. НИКОЙ! Отиваш на кино и ти прожектират, а не да ти пущат телевизор. Моето е същото в умален размер.

    Коментиран от #27, #28

  • 25 меломан

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "професионален шофьор":

    Проектора ти е нисък клас, стара технология и нищо общо няма с новите модерни проектори. Съвременните дори няма нужда от затъмнено помещение. Изостанал си доста с технологиите. И да трябва да имаш условия. На близки разстояния по-добре телевизор, но когато имаш помещение си слагаш проектор и всичко е топ. Знаеш ли какво е усещането да ти дойдат на гости и да изгледаш мач с приятели? Нямаш си идея сигурно. По-готино е отколкото да си на стадиона. Или пуснеш някой готин филм и го гледаш със семейството или с приятелско семейство. Невероятно е. Атмосферата е съвсем различна отколкото да пуснеш телевизора, който е просто мебел. Проектора е друга бира. И го казвам, защото имам смарт телевизори в къщата си в почти всяка стая и мога да направя пряко сравнение между двете неща. С проектора си едно ниво нагоре стига да е не е старо поколение и да е подходящо по размер помещението.

    Коментиран от #29, #31

  • 26 меломан

    1 0 Отговор
    Също така проектора е много по-добър за игри. Нямаш умора на очите, защото нямаш излъчване на светлина срещу тях. На големият екран се пренасяш буквално вътре в играта. Невероятно е усещането. Още по-невероятно е обаче, ако гледаш 3D. Жестоко е, но няма как да се обясни, ако не си го гледал. Все едно се намираш в паралелен свят. Нищо общо с телевизора няма.
  • 27 РЗС

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "меломан":

    ами сигурно щом съм дал два пъти повече пари от теб за телевизор, за няколко пъти по-малка картина ми е ясно, защо прожектора никога няма да бие телевизор. Обяснението ти за телевизора и киното е нелепо и ниско интелигентно. Защо не гледаш 300 инчов телевизор в киното, а ти прожектират от прожектор ли? Ти идея имаш ли новите панели OLED или QLED 4к или 8к колко пари биха стрували в такъв размер? Ами повече от самата сграда на киното! Новия 292 инчов 8к самсунг тв ще е над 500 000 долара, нали се сещаш, че такива като теб дето търсят далаверата, а не максимално качество няма как да дадат такива пари за съвършено качествена техника. Прожекторите никога, повтарям никога няма да бият новите панели телевизори, причината не е само че си невеж технологично, а в самия напредък на телевизорите. Продължавай да си фантазираш, че прожектора ти ще бие 4 или 8к панел, все пак си дал към 7000 лева за прожекторчето си
  • 28 РЗС

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "меломан":

    също забравих да спомена, че телевизора, който аз съм си купил, освен, че е умен, е и с вграден изкуствен интелект, който настройва автоматично картина звуци, ъпгрейдва HD картина до 4к, вярно само 82 инча е не е като така голям като твоята стена 5х2.5 но пък е няколко пъти по качествена картина. оставям те да се самоубеждаваш колко ти е добър прожектора
  • 29 РЗС

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "меломан":

    усещането от прожектора ти е по-върховно отколкото на стадиона, ти ръсиш нелепост след нелепост, ти на стадион футбол гледал ли си? Да не кажеш, че и смешния ти ресивър вади по-добър звук от на концерт? Телевизора ми е 15 000 лева бил просто мебел? Момче, ти продаваш ли ги тия техники та се изхвърляш така? Ти леко си си повярвал а?

    Коментиран от #30

  • 30 Червен имбецил

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "РЗС":

    Другарю, дай адрес, ще мина довечера към 3-4 през ноща да изгледам някой филм, дано да си по ниските етажи, че днес ме мързи да се катеря по балконите :)
  • 31 професионален шофьор

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "меломан":

    Мачове не гледам, и пет пари не давам за тях! Имаш смарт телевизори, и толкова! и какви са те: 720p или 1080p? И аз имам смарт телевизори - 40 инча 3D телевизор! Смарт е, и дотам! Имам два 58 инчови 4К HDR + 3D смарт тв...и прoектор в шкафа! Хубаво нещо е големия екран, но още по-хубаво е 4К резолюцията с 10 битов HDR, а има и с 12 бита...но аз си карам на 10bit и ми харесва достатъчно, та няма да си сменям тв заради това!
    Проектора не може да замени подобен телевизор! При определени условия е ОК, при мен моите тв са много по-добър вариант!
    Аз когато съм си купувал проектора през 2008г!!! ти знаеше ли изобщо че съществува такова нещо? Кога откри проекторите ти? Струва ми се, че ти накъдето си тръгнал, аз от там се връщам...
  • 32 професионален шофьор

    0 0 Отговор
    Уха, дал си над 5 бона за проектор...трябва да си голям фен на проекторите за да дадеш такива пари за проектор.
    Хубаво е усещането да гледаш филми и особено 3Д филми на проектор, само че за тия пари дето си ги дал за проектора ти, аз си купих два 58 инчови 4к телевизора - не само аз да гледам на хубав тв, а и жена ми и детето в тяхната стая! Въпрос на приоритет. Аз още съм си на 6,1 ресивер, и смятам да си остана на него и занапред! На мен и 5,1 ми стига всъщност