Last news in Fakti

29 Юни, 2020 12:56 2 288 6

NVIDIA помага за автономните коли на Mercedes

  • mercedes-benz-
  • nvidia-
  • автономни коли-
  • софтуерна изчислителна архитектура

Двете компании ще разработват съвместно софтуерна изчислителна архитектура за автономно шофиране в автомобили от следващо поколение

NVIDIA помага за автономните коли на Mercedes - 1

Лидерите в автомобилната и компютърната индустрия възнамеряват да обединят усилията си и да активират автопарк от следващо поколение с възможност за надграждане на софтуера, изкуствен интелект и автономни функции

Mercedes-Benz, един от най-големите производители на премиум автомобили, и NVIDIA, световен лидер в ускорителните изчисления, планират да си сътрудничат за създаване на революционна компютърна система за автомобили и изчислителна инфраструктура с изкуствен интелект (AI).

От 2024 г. тя ще се разгърне в автопарка на Mercedes-Benz с автомобили от следващо поколение, снабдявайки ги с подобрени автоматизирани функции на шофиране. Работейки заедно, компаниите планират да развият най-сложната и модерна изчислителна архитектура, която някога е разгръщана в автомобил. 

NVIDIA помага за автономните коли на Mercedes

Новата софтуерна архитектура ще бъде изградена на платформата NVIDIA DRIVE и ще бъде серийно вградена в автопарка на Mercedes-Benz от следващо поколение, което ще позволи най-съвременните автоматизирани функции при шофиране. Основна функция ще бъде възможността за автоматизиране на движението на редовни маршрути от адрес до адрес.

В допълнение ще има множество бъдещи приложения за безопасност и удобство. Клиентите ще могат да закупуват и добавят възможности, софтуерни приложения и абонаментни услуги чрез on-air актуализации на софтуера през целия жизнен цикъл на автомобила.

Нова изчислителна архитектура 

Автоматизираните функции за управление в бъдещите автомобили на Mercedes-Benz ще бъдат захранвани от следващото поколение на платформата NVIDIA DRIVE. Компютърната система на чипа (SoC), наречена Orin, се основава на наскоро обявената NVIDIA Ampere суперкомпютърна архитектура.

Платформата NVIDIA DRIVE включва пълен набор от софтуерни системи, предназначени за автоматизирани AI приложения за шофиране. NVIDIA и Mercedes-Benz съвместно ще развиват AI и автоматизирани приложения за превозните средства, които включват ниво 2 и 3 при автономното шофиране, както и автоматизирани функции за паркиране (до ниво 4). 

NVIDIA помага за автономните коли на Mercedes

Възможностите на новата система ще бъдат впрегнати с цялостен фокус върху безопасността. С развитието на технологията и регулаторната рамка ще бъде възможно всяка кола да бъде актуализирана on-air, за да се даде възможност за нови автоматизирани функции на шофиране.

За разработването на новите модели двете компании ще използват решенията на NVIDIA DRIVE Infrastructure, за да позволят разработването на данни и развитието на дълбока невронна мрежа, за да се справят с изискванията на регионите и оперативните области, в които автомобилите ще са достъпни.  


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марио

    2 5 Отговор
    ми да, най-добрите с най-добрите
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ерго

    8 1 Отговор
    вече за да караме кола трябва да имаме тапия за индженери и ITспециалисти, а не шоферски книжки

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ники

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "ерго":

    Това хич няма да е лошо ... тъкмо не всеки идиот ще се качва на кола ...
  • 6 Дали

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "ерго":

    Напротив, точно обратния ефект ще се получи. Децата ни няма да смеят да седнат зад волана на кола без системи за подпомагане на шофирането. Ще са свикнали с камери, автоматични системи за паркиране, самоуправляващи се автомобили на магистрали и извънградски пътища. За ръчни скоростни кутии да не говорим