26 Август, 2020 12:25 3 921 1

Hyundai направи "лагерница" без двигател

  • hyndai-
  • soapbox ride-
  • лагерница

Hyundai направи "лагерница" без двигател - 1

Hyundai пусна тийзър изображение на модeла Soapbox Ride. Корейската компания заяви, че това превозно средство съвсем скоро ще бъде достъпно за европейските клиенти.

Необичайната кола се отличава с отворени колела, силует с клиновидна форма с ъгловати линии на каросерията. Освен, че е с доста малко междуосие, Hyundai Soapbox няма двигател.

Такива машини са наричани "сапунерки" и се базират на конструкциите, които децата изграждаха в миналото, за да се спускат по наклони.  У нас подобни возила са познати като "лагерници"- дървена конструкция с лагери, контактуващи директно с трасето.

Подобно превозно средство е показано още през 1914 година в САЩ, в един от немите филми с Чарли Чаплин. Днес надпревари с такива коли се организират от Red Bull.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 instagram: sektant official

    9 1 Отговор
    абе не е като Дачия ама става