Last news in Fakti

31 Август, 2020 09:53 2 139 3

Американците използват колите си, за да бъдат сами

  • коронавирус-
  • сащ-
  • автомобили

Карантината принуждава хората да търсят неприкосновеност на личния си живот в превозните средства

Ново проучване показа, че пандемията от коронавирус е накарала американците да използват автомобили по-често, само за да бъдат сами. Освен това пандемията на коронавирус повиши цените на автомобилите в САЩ.

В проучване, проведено от информационно-аналитичния портал TrueCar, се казва, че почти три четвърти от американците (73 процента), признават, че поради пандемията COVID-19 и свързаните с нея ограничения, са започнали да използват автомобилите си не само за пътуване по работа, но и буквално за избягване на хората, с които обикновено живеят.

Сега американците използват колите, за да са сами, а 37 процента от жителите на САЩ съобщават, че са влизали в колата по време на карантина, за да говорят по телефона спокойно. 32 процента от американците пък казват, че по време на пандемията са превърнали колата си в импровизиран офис, за да могат да работят спокойно.

За по-голямата част от анкетираните жители на САЩ автомобилите са нещо повече от средство за придвижване: 68 процента ги смятат за продължение на семейството си, а 35 процента дори признават, че трябва да измислят имена за автомобили си.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 5 Отговор
    депресирват се
  • 2 Един

    17 2 Отговор
    Няколко милиона американци останаха без жилища в последните месеци! Затова си спят по колите, щото няма къде другаде, и затова при тях поскъпнаха колите, докато в другите държави цените им масово паднаха!
  • 3 Димов

    2 0 Отговор
    Манията за постоянно изкарване на долари не се отразява добре на психиката и физическото здраве. Човек няма време да се порадва, на плодовете от труда си. За какво се е трудил тогава?