Last news in Fakti

18 Септември, 2020 12:50 3 224 5

Cadillac въвежда лицево разпознаване

  • cadillac-
  • xt4-
  • лицево разпознаване

Обновената версия на кросоувъра Cadillac XT4 ще разполага с куп нови функции, сред които и система за лицево разпознаване. От американската компания твърдят, че тя ще може да работи по всяко време на денонощието и при всякакви метеорологични условия.

Системата Face ID използва двойно инфрачервена камера с адаптивно осветление, вградена в централната колонка на покрива. Когато собственикът се приближи към автомобила, бордкомпютърът улавя сигнала от телефона му по Bluetooth и активира скенера, който на свой ред отключва вратите и позволява двигателят да бъде стартиран без ключ.

От съображения за безопасност новата система е снабдена с допълнителна функция - възможност за достъп с пръстов отпечатък или парола. Поддържат се осем профила, включително и такъв за администратор, който валидира останалите седем. В Китай лицевото разпознаване в Cadillac XT4 ще струва 10 000 юана (€1 248).


Поставете оценка:
Оценка 3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 dkn8u

    5 0 Отговор
    "двойно инфрачервена" камера има в главата на преводача.
    Виж, двойна, инфрачервена камера е друго нещо, ама то трябва и да се мисли.

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Пурко

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "dkn8u":

    Толкова си могат с гугъл преводача писарушките в сайта! Не им се сърди! И те на една заплатка чакат!
  • 4 Ще патентовам

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "dkn8u":

    едно друго разпознаване на частите които се поставят на седалката! По сигурно е...Там със сигурност е нужно двойно разпознаване.
  • 5 Курбанколи Пардимагомедов

    3 1 Отговор
    Ангелкова си купи същия Кадилак неотдавна и сега след операцията не може да го "запали".