18 Март, 2021 10:24 4 159 23

Tesla на автопилот се блъсна в полицейска кола

  • tesla-
  • автопилот-
  • катастрофа

Разследването на този пътен инцидент все още предстои. Вече стана ясно обаче, че по време на инцидента шофьорската книжка на 22-годишния собственик на Tesla е била невалидна

Tesla на автопилот се блъсна в полицейска кола - 1

В Съединените щати електрически кросоувър Tesla Model Y се блъсна в неподвижен патрулен автомобил Dodge Charger.Според Carscoops инцидентът е станал близо до град Лансинг (Мичиган). Няма жертви в резултат на инцидента.

Полицейската кола била паркирана в съответствие с всички правила за движение с включени мигащи светлини. На свой ред водачът на електрическия автомобил твърди, че по време на инцидента неговата Tesla е била с включен полуавтоматичен режим на управление (автопилот). В резултат на инцидента автомобилите са сериозно повредени.

Разследването на този пътен инцидент все още предстои. Вече стана ясно обаче, че по време на инцидента шофьорската книжка на 22-годишния собственик на Tesla-та е била невалидна. За това шофьорът може да получи глоба от 500 евро и дори кратък престой в затвора.

Миналото лято в Съединените щати Tesla Model S с включен Autopilot пак се блъсна в полицейска кола. Тогава шофьорът на електрическия автомобил призна, че изцяло е поверил управлението на колата на електрониката, а по това време гледа филм на смартфона си.

И още един оподобен инцидент. По-рано в американския щат Аризона Tesla Model S става причина за голяма катастрофа. Електрическият автомобил се е сблъскал с полицейски джип, който след това е ударил линейка.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 омъскаряване

    23 2 Отговор
    Туше! Браво, о о о умна тесла, умна тесла !
  • 2 Дилърска кола

    12 0 Отговор
    Явно тесла са неи бавки към спрели полицески коли, ГТА! Идеална е за гангстерите!
  • 3 ГТА

    13 2 Отговор
    Както вървят нещата е въпрос на настройка, от менюто, да гази ченгета, бели, черни, латиноси или азиатци. Има и Крейзи Моуд.....
  • 4 DrivingPleasure

    12 3 Отговор
    Абе а съм имал възможност да кажа, че това не е кола а кочина :D

    Сега Мъск-арадчетата ще изникнат след сутрешната молитва пред плаката му и ще почнат да обвиняват шофьора... интересно обаче тая електроника дето им я е продал за автопилот как така не успява да регистрира цяла кола и се нахаква в нея - нали е програмирана да я избягва... или не ;)

    Коментиран от #7

  • 5 Гоу Гоу

    15 0 Отговор
    Какво евро в Щатите бе, поне като ги преписвате тия статии мислете малко!

    Коментиран от #21

  • 6 Manqk

    12 3 Отговор
    Не съм фен на теслите, но една такава у бг-то ще върши работа. Без това има много фуражки, които спят по цял ден в автомобилите си.
  • 7 Hellish

    12 0 Отговор

    До коментар #4 от "DrivingPleasure":

    От къде знаеш, че е на автопилот. Това е най-лесното сега. Не съм виновен, тя беше на автопилот, дали.
    Не съм фен на теслите, само коментирам ситуацията.
    Според мен, не трябва да има възможност за ползване на такива системи. Колата се управлява от човек точка. Като не може да я кара ще си викне такси. Не искам да вляза в завоя и насреща ми да има 2 тона ламарина засилена със 120 на която и е отказал датчик или и е зациклило за момент компютърчето

    Коментиран от #9

  • 8 БДЖ

    11 0 Отговор
    Чудесно оправдание ако си фиркан. Нееее, не бях аз, автопилота беше, гусдин старшинка!
  • 9 DrivingPleasure

    9 2 Отговор

    До коментар #7 от "Hellish":

    Там е работа бе човек, повечето нови автомобили, дори от много по-нисък клас (особено пък ценови) вече имат "collision detect systems" системи за избягване на удар - и те работят!!! Карал съм такова пищи! Ако караш по-агресивно и дори да си владееш колата и ситуацията ако си помисли, че приближаваш прекалено бързо реве, мига И СПИРА!

    Това дори не го рекламират като автопилот, който трябва да е значително по-добра система и с повече възможности - но е работеща система на отговорни към клиентите си автопроизводители!

    Мъск обаче е едно жалко тарикатче и не му дреме! Прди няколко дена пак стана скандал че е дал достъп на обикновени собственици да тестват новата система за автопилот, което ги поставя под риск и властите почнаха да питат.

    Чисто и просто тоя бандит предлага нещо, което е далеч от работещ автопилот и което е далеч от работеща система за сигурност!!! При свиски други може да спре колата - само при него не!
  • 10 Сатаната

    2 0 Отговор
    Че, кой обича куки?
  • 11 куку руку ку

    5 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: шофьорската книжка на 22-годишния собственик на Tesla-та е била невалидна"...
    Кога взе книжка, кога й изтече срока?..
    И откога американците плащат глоби в евро?
  • 12 Тойота

    12 1 Отговор
    Tesla-идеалната кола ако си камикадзе. Над 200 килограма експлозиви в пода (става въпрос за батериите😁). Авто-пилота настроен специално да се блъска и никога не пропуска целта си😁

    Коментиран от #19

  • 13 Maksi

    5 2 Отговор
    В Щатите са почнали да глобяват в "Евроо", ти да видиш!!

    Коментиран от #17, #20

  • 14 Turbo

    11 1 Отговор
    Пак ли детски болести,теслари?Много болно това дете Тесла,то не излезе от болницата.Извадете му един ТЕЛК и го пенсионирайте по болест.
  • 15 домакин

    9 1 Отговор
    Къде ли е сега госта,да почне да ни обяснява как в близкото бъдеще,професията "шофьор"ще изчезне?хахахахахахахахахахахахахахахаха...
  • 16 Дизела

    11 1 Отговор
    Тесларите нещо днес липсват."Норвежеца" сигурно зарежда Теслъта безплатно.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Гост

    2 1 Отговор
    Това не е бивало ------------- от няколко седмици :))))))
  • 19 Димов

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Тойота":

    Интересна теория, която заслужава внимание. Кола с автопилот би била перфектното камикадзе - мечта на всеки терорист. Дано службите за сигурност се позамислят преди джихадистите.
  • 20 Turbo

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Maksi":

    За всяка новина използваш различен ник, тесльо!

    Коментиран от #22

  • 21 Тука преписвачите само евро сьнуват

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гоу Гоу":

    Тва им е заветьт препиши и спечели....
  • 22 Maksi

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "Turbo":

    Не знам кой къде какъв ник използва, ама АЗ използвам само този ник. Ни съм тесльо, ни месльо, объркал си ме с някой. А и досега не съм забелязвал друг да пише с този ник, честно казано. А и не знам, какво в случая изобюо някой трябва да има против коментара ми по=горе - написали са че глобата е в Евро в САЩ. Ами аз не вярвам да глобяват в еврА там все още.
  • 23 гост

    0 2 Отговор
    Това е иновация и като всяка таква си има недостатъци, въпросът е защо се случва и как да се предотврати. Това е екстра, която се доплаща по желание на клиента, никой не те кара да я ползваш. Плюете по най-значимият човек през този век, ракетите му кацат (никой друг в света не го прави), стимулира автопроизводителите да правят електрички, промени банковите трансфери, малко ли е? За другите му проекти да не говорим. Вие какво направихте?