Last news in Fakti

15 Януари, 2013 22:06 2 365 1

Фейсбук вече с търсачка

  • фейсбук

Фейсбук ще се сдобие с търсачка, позволяваща да се намира по-ефективно съдържание в социалната мрежа. Това съобщи нейният ръководител Марк Зукърбърг, предаде bTV.

"Гледаме на Фейсбук като на голяма база обществени данни и подобно на всяка база данни трябва да може да се търси информация в нея", заяви Зукърбърг на събитие в централата на компанията в Менло Парк, щата Калифорния.

За разлика от традиционните търсачки като Гугъл, представената от Фейсбук функция, наречена Граф Сърч, няма да позволява търсенето на информация в цялата мрежа, посочи Зукърбърг. Той заяви, че новата функция ще бъде "съобразена с критериите за конфиденциалност" на публикуваните данни.

Бизнесменът обаче призна, че съществува една голяма трудност - потребителят, който търси информацията, ще получи само това съдържание, което авторът му е приел да сподели с него.

Така потребителите на Фейсбук ще могат да търсят например информация за музиката или филмите, които обичат приятелите им, обясни Зукърбърг. Търсачката тръгва още от днес, на първо време с ограничено приложение в бета версия.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скарлет Монтани

    1 0 Отговор
    фейсбук стана е.аси махленската клюкарска мрежа !!!