Last news in Fakti

11 Февруари, 2013 21:54 2 708 0

Поддръжка на Фейсбук и Туитър страници за 50 000 лв.

  • фейсбук-
  • поддръжка

Земеделското министерство търси кой да поддържа интернет страница на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) във Фейсбук и Туитър. Няколко месеца след като стана ясно, че фирма на бивши пиарки на ведомството е сключила договор за представяне на програма в мрежите, министерството обявява нова поръчка, този път за поддържането им. Отново предлаганата сума е 50 000 лв. без ДДС, предаде bTV.

Крайният срок за подаване на офертите изтича на 18.02. 2013 г., става ясно от сайта на Агенцията за обществени поръчки (АОП). За да направят страницата в мрежите преди година аграрното ведомството сключва договор за 50 000 лв. с "КЕЙ ЕМ КОМ" ООД, въпреки че създаването на профил във въпросните социални мрежи е абсолютно безплатно.

Зад фирмата стоят бивши ПР-ки на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) -25-годишната Кристина Спасова и с година по-малката от нея Лора Димитрова. Проверка в Търговския регистър показа, че фирмата е учредена на 26.09.2011г., т.е. само 3 месеца преди да се подпише договора.

Страницата на програмата във Фейсбук в момента има над 2000 харесвания. Малко след като станаха ясни имената на бившите ПР-ки, прокуратурата се самосезира, а случаят стигна и до ОЛАФ.

С новата поръчка от МЗХ посочват, че трябва да се подобри създадените вече страници на ПРСР в социалните мрежи. Ще търсят икономически най-изгодната оферта. Услугата включва и ежедневното им поддържане и обновяване в рамките на една година.

От МЗХ посочват, че участникът следва да е изпълнил поне един такъв договор за последните 3 години назад, считано от датата на подаване на офертата. Тя пък трябва да съдържа и доказателства за икономическото и финансово състояние на участника, а именно заверен отчет за приходи и разходи за последните три финансови години в зависимост от датата на учредяване на участника. От кандидатите се изисква и общ оборот, не по-малък от 150 000 лв. в последните 3 финансови години.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА