5 Февруари, 2013 12:56 4 405 5

Миниатюрен военен хеликоптер

  • marlborough communications-
  • prox dynamics-
  • hornet

 

Британското правителство сключи договор на стойност 20 млн. паунда с компанията Marlborough Communications. Последната се задължава да произведе и достави на армията иновационни миниатюрни вертолети разузнавачи.
Подобен апарат ще позволи на военните да установяват позициите на противника, без да се излагат хора на опасност. Свръх малкия хеликоптер тежи 16 грама и предава информацията от камерата на борда на устройство с 4-инчов дисплей.
Миниатюрният военен хеликоптер може да лети и при силно ветровито време, дъжд и всевъзможни неблагоприятни метеорологични явления. Разработката е на норвежката компания Prox Dynamics.
Именно тя ще помага на Marlborough Communications да бъдат произведени 160 екземпляра. Предстои малкото въртолетче, носещо името Hornet да бъде тествано в реални бойни действия в Афганистан.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 brigante

    1 1 Отговор
    най-добре бъдещите войни така да се водят с мини играчки и с виртуални игри...няма нужда да се убиваме реално:)
    пу аз да съм от терористите:)))))) яко контра-страйк хахахаа
  • 2 Bobi

    1 0 Отговор
    И там разбира се има корупция 20 млн. паунда за 160 вЕртолетчета (Е-то е за Славчев:)) са адски много пари =125к паунда за едното Китай ще направят поне 1.6млн. вЕртолетчета за тия пари
  • 3 Христо

    1 0 Отговор
    Не знам ама си представям какво ще направят "пилота" ако загуби "хиликоптера" :D
  • 4 Пацифист

    0 0 Отговор
    Смисълът на войната е да се намялва колкото може повече навалицата. Така, че това за виртуалността си е наивитет...
  • 5 Гостенина

    1 0 Отговор
    Едно устройство за сканиране на радио-вълните струващо много по-малко и сбогом хеликоптерчета...