Last news in Fakti

25 Октомври, 2021 11:39 2 388 3

Google улеснява разделянето на работата от личния живот в Android (ВИДЕО)

  • android-
  • work profile

Въвеждането на новите инструменти през следващата година значително ще опрости процеса на т.нар. отдалечена работа

Google улеснява разделянето на работата от личния живот в Android (ВИДЕО) - 1

Работата от разстояние се превърна в неразделна част от живота на фона на продължаващата пандемия. Използването на едни и същи устройства за работа и свободно време прави задачата за разделяне на професионалната дейност и личния живот на потребителя силно необходима. Инструментът Work Profile за Android, който ще стане достъпен за широк кръг потребители от следващата година, ще помогне за решаването на този проблем. Собственикът на устройството ще може да скрие работни приложения или лични данни в смартфона на потребителя с едно действие.

Днес тази функция е налична само в смартфони, собственост на компаниите, в които работи потребителят. През 2022 г. обаче функцията Google Workspace ще стане публична и ще позволи на собственика на смартфон да деактивира работните приложения с едно щракване.

Google в своя блог информира потребителите, че разработчиците се стремят да подобрят сигурността при работа с данни на работодателя, за което ще използват услугите за идентификация Ping, Okta и Forgerock. Потребителите ще могат да използват системата Custom Tabs за идентификация вместо WebView, което ще подобри скоростта на достъп и ще осигури по-голяма сигурност на данните на смартфона.

Въвеждането на новите инструменти през следващата година значително ще опрости процеса на отдалечена работа. В същото време Google отбелязва, че подобна услуга ще бъде актуална за самата компания, която разработва система за отдалечена работа за своите служители.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гаргамел

    2 4 Отговор
    вземаш си телефон с копчета, примерно, някоя стара нокиа и готово, разделяш работата от личния живот
  • 2 сектант

    2 6 Отговор
    айфон го има по много по-опростен начин - имаш си режим работа, режим спорт и други които ти си направиш и базирано на това не те тормози това което ти си избереш
  • 3 mdaaaaaaa

    1 0 Отговор
    Xiaomi има функция Second Space , все едно имам два телефона в 1. Единия профил си го ползвам за работа а другия за личен. С ляв палец си отключвам единия с десния палец другия профил. Удобна работа а и е от години :). Ciaomi имат едно много простичко нещо също -ir , та вече съм забравил и за дистанционните.