Last news in Fakti

29 Октомври, 2021 18:57 1 857 0

Google работи над второ поколение собствен процесор

  • google-
  • tensor-
  • pixel

Tensor GS201 най-вероятно е нов чип, който скоро ще бъде показан

Google работи над второ поколение собствен процесор - 1

Преди малко повече от седмица от Google представиха новите си смартфони Pixel 6 и Pixel 6 Pro, а една от основните новости в тях е процесорът Tensor, който е изцяло разработка на компанията. Макар първото поколение на чипа да дебютира преди броени дни, то от Google вече работят над следваща версия, който най-вероятно ще видим съвсем скоро.

От 9to5Google споделят, че са засекли програмен код в който се споменава процесор GS201, това най-вероятно е второто поколение на чипа GS101, който се вгражда в Pixel 6 и Pixel 6 Pro в момента.

От Google все още не са потвърдили информацията, но съдейки по скорошните разработки, то това едва ли е процесор, който ще бъде поставян в седмото поколение на смартфона, който по план ще дебютира по това време следващата година.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА