Last news in Fakti

10 Ноември, 2021 18:30 2 151 7

Apple ще позволи на неоторизирани сервизи да подменят дисплея на iPhone 13 без това да се отрази на неговите функции

  • apple-
  • face id-
  • iphone 13-
  • ремонт-
  • дисплей

От Купертино обявиха, че софтуерен ъпдейт ще реши проблема с микрочипа, който блокира Face ID

През изминалия уикенд ви разказахме за проблем с който се сблъскаха неоторизираните сервизи при смяна на дисплей на новите iPhone 13 и 13 Pro. За разлика от предишните модели, при последните смартфони на Apple е поставен малък чип, който позволява на дисплея и телефона да си комуникират правилно.

Apple ще позволи на неоторизирани сервизи да подменят дисплея на iPhone 13 без това да се отрази на неговите функции

При липсата на този чип, работата на Face ID функцията за лицево разпознаване спира, което разбира се разгневи потребителите на марката. Някои сервизи намериха начин за заобикаляне на тази мярка чрез презапояване на чипа от стария дисплей върху новия, но само по себе си, това изисква много усилия и специална техника.

За да разрешат този казус, от Apple заявиха, че проблемът ще бъде разрешен чрез софтуерен ъпдейт, който да позволява подмяната на дисплея без нуждата от конкретния чип. Компанията не даде ясен срок за това кога обновлението ще бъде достъпно за всички, но очакваме това да е съвсем скоро.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Iliya

    1 3 Отговор
    Че това си е било така още от iphone3... truetone i faceID забравяш със сменен дисплей...адкса новина
  • 2 Фен

    0 7 Отговор
    Не разбирам, защо са се разгневили тези потребители, като дългогодишни ползватели на марката би трябвало да са свикнали да си плащат. Все пак те не са кои да е - интелигентни, красиви и успели хора, които заслужават само продукти с най-високо качество! От Apple не са виновни, че високото качество е скъпо!
    Пък и когато дадеш много пари за нещо, го цениш много повече, отколкото ако то е евтино или безплатно, без значение от реалността!

    Коментиран от #3, #5

  • 3 iShit

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Фен":

    Логиката ти е толкова нелогична, че няма и накъде. Ти кажи ми честно кеф ли ти е да плащаш за нещо , което е направено само с цел да ти вземат парите? Мислиш , че тук опира всичко до качеството?! Мале, мале добре, че има разумни хора и има гластност иначе света съвсем ще бъде погълнат от монополисти и алчни кръвопийци в ущърб на хората . Епъл са зло, и е време да го проумеете! Правят ви на глупаци а вие се кефите и мислите, че ви имат за нещо повече от свен за дарители на мангизи. Счупиш ли фисплея, епъл трябва да предлагат оригинални части нищо, че ще са скъпи...но и ако имаш "донор" да може да си ползваш частите и от него а те и това се опитаха да спрат само и само да ви изцедят докрай. Ти...сериозно ли?! Наистина ли неразбираш какво и защо го правят?

    Коментиран от #6

  • 4 iShit

    5 1 Отговор
    Аз тъп ли съм като имам бизнес и пари и спрях да им купувам продуктите заради самите тях и тяхната политика спрямо мен като техен потребител? И аз ги харесвах до преди време докато не разбрах всъщност , че зад лъскавите им и качествени продукти не стои един нечист и лош замисъл как да те "бръснат" повече и повече докато в същото време казват , че всичко го правят в името на твоята безопасност, качество и тем подобни. Неща които искаш да чуеш. Гнусяри!
  • 5 naiven si sashe

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Фен":

    Не е вярно! Има хора си пазят нещата ..евтини или скъпи няма зн. Само ще ти кажа, че реално продуктите им не са толкова скъпи, но те ви ги правят такива с надценка х2-3.
  • 6 Фенът

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "iShit":

    Всъщност коментара ми е ИРОНИЧЕН!!!
    Следващия път ще използвам кавички при изброяване на суперлативите за епъл.
  • 7 Норге

    4 1 Отговор
    Аууу,да им благодарим на колене тогава?!
    Аз за 10 години и отгоре на нито една Моторола или нито едно Шаоми не съм имал и драскотина дори.
    А са падали стотици пъти и са летяли по улици,асфалт и подове генерално.
    Това с Айфона е като с Боби михайлов.Никиту казал че баща му бил получил нови импулси за промяна след изборите на БФС.
    Тези импулси ще да са били от новата прясно сварена ракия.
    Едни хора на кафеварка и в един клуб са го казали-"Няма живот с алкохол! Една патка няма как да стане лебед и да се научи да лети!
    Или да пие контролирано!"
    ;))