Last news in Fakti

1 Февруари, 2022 12:52 3 688 4

Защитен скенер с пръстов отпечатък за банкови карти

  • банкова карта-
  • чип-
  • пръстови отпечатъци-
  • samsung

Новата разработка е на корейците от Samsung и се нарича S3B512C

Защитен скенер с пръстов отпечатък за банкови карти - 1

Защитата на банковите карти от неоторизирано използване може да реши много проблеми, свързани с тяхната кражба и загуба. Инженерите на Samsung създадоха микрочип, който осигурява инсталирането на защитен сензор за пръстови отпечатъци върху различни пластмасови карти: банкови или доказващи самоличността на собственика.

Микросхемата, с кодово име S3B512C, всъщност включва скенер за пръстови отпечатъци – процесор Secure Element (SE), който осигурява защита срещу неоторизиран достъп, и чип Secure Processor (SP), който анализира и обработва информация. Samsung също получи патент за собствен алгоритъм за удостоверяване на пръстови отпечатъци и патентована технология за защита от подправяне на пръстови отпечатъци.

Разработчиците уверяват, че производителите на пластмасови карти, използващи S3B512C, ще могат да намалят общия брой чипове, необходими за създаване на модерна защитена карта. Използването на SE и SP чипове повишава надеждността на удостоверяването и повишава сигурността при използване на разплащателни карти.

В допълнение, чипът S3B512C може да се използва при производството на документи, уникално идентифициращи лице, което ще е полезно при производството на различни пропуски, студентски карти и документи за получаване на достъп до различни помещения.

S3B512C вече е сертифициран по EMVCo и ниво на сигурност за оценка на общите критерии (CC EAL) 6+ и отговаря на текущите спецификации на Mastercard Biometric Evaluation Plan Summary (BEPS). Към момента датата на появата на първите банкови карти със сензори за пръстови отпечатъци все още не е известна.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    9 11 Отговор
    Много умно! Ако са ти мокри или просто студени ръцете, ще ползваш картата, ама друг път!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 така и ще чипираме

    1 5 Отговор
    русофилите
  • 4 един от многото

    9 1 Отговор
    Голямо рязане на пръсти ще падне!