Last news in Fakti

11 Май, 2022 15:35 1 735 9

Apple се отказа от iPod Touch след 15 години на пазара

  • apple-
  • ipod-
  • ipod touch

Продажбите ще продължат до изчерпване на количествата

Apple се отказа от iPod Touch след 15 години на пазара - 1

Apple официално обяви, че се отказва от производството на iPod Touch, след като подобни твърдения витаят в интернет пространството от няколко години. Подобното на смартфон устройство ще бъде премахнато от портфолиото на Apple след близо 15 години на пазара.

Apple се отказа от iPod Touch след 15 години на пазара

Първото поколение на iPod Touch бе представено през 2007 година, а последното такова през есента 2016 година. От Apple обявиха, че продажбите ще продължат до изчерпване на наличните количества в складовете и магазините на компанията.

Apple се отказа от iPod Touch след 15 години на пазара

Чрез премахването на iPod Touch, Apple напълно убива гамата на iPod. Това не е изненадващо, тъй като през последните години този тип устройства загубиха популярността си и бяха напълно заменени от смартфоните.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лозан

    4 14 Отговор
    Легенда. Апъл - бащитв на всички.
  • 2 Sony

    10 3 Отговор
    Walkman е легенда!
    Произвежда се над 30 години и се продава е цял свят.
    През 2013 имах възможността да разгледам iPod Touch - около 500лв. Търсих ли търсих еквалайзер на това прехвалено устройство създадено за слушане на музика, но нищо. После включих слушалки да чуя звука и....ужас! Звучеше като mp3 плеъра на братовчеда за 40лв.
    По това време все още бях с Nokia N79, която беше 2пъти по-малка и имаше 8-лентов еквалайзер + допълнителен bass booster, стерео говорители, FM transmitter, поддържка до 32Gb карти, много компактно дистанционно със 7 бутона, и изкарваше 100 по-добър звук!
    iPod е ДЪРВО! Ако чуеш висок клас Walkman с касета няма да повярваш на ушите си.
    Apple прави само добър дизайн и най-добрия Маркетинг, но това е всичко! С технологиите са много зле.

    Коментиран от #5, #6, #7, #9

  • 3 Иван

    3 12 Отговор
    Легенда.

    Коментиран от #4

  • 4 Друг път

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    Легенда в света на Apple сектантите. Ако беше нещо добро нямаше да се спира от производство.

    Коментиран от #8

  • 5 Хайде де

    2 8 Отговор

    До коментар #2 от "Sony":

    iPod е легенда, промени всичко, възроди Апъл, от там тръгна Айфон и цялата индустрия. Когато през 2005 си купих iPod с 80GB твърд диск и екран това беше върхът. Да, Уокмен е легенда, а Стив Джобс се кланяше на Сони и навсякъде казваше, че те са неговото вдъхновение. Но Апъл е на светлинни години над Сони, безброй нива отгоре.
  • 6 алло

    2 7 Отговор

    До коментар #2 от "Sony":

    Не говори глупости, iPod имаше кристанел Hi-Fi звук за аудиофили! Не се бъзикам. Дорки iPod мини беше ненадминат. Ти знаеш ли какво е 80GB твърд диск с музика през 2004 г????
  • 7 хейтър си

    2 8 Отговор

    До коментар #2 от "Sony":

    Кой знае с каква комперсия си слушал, ламерче. iPod нямаше никакъв distortion, можеше да слушаш loseless аудио. За ценители!
  • 8 Иван

    3 7 Отговор

    До коментар #4 от "Друг път":

    Или може би защото няма смисъл вече от подобен продукт? MP3 плейърите защо изчезнаха и те?
  • 9 подкрепям

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Sony":

    Епъл е създаден за масата хора, които не са на "ти" и навътре с нещата. Имах навремето това нещо и мога да кажа, че бях изкушен да го купя понеже беше нещо ново и останах доста разочарован на 5тата минута откъм качеството на звука. Понеже съм си аудиофил и още от тогава ми стана ясно, че тази компания ще се основава на маркетинг и дизайн и така до ден днешен е все така щом продават парцалчета за бърсане на екрани за по 20$ с упътване и забележете - съвместимост. Разбира се новите идеи са добре дошли стига да бъдат изпълнени добре за основната им цел, а не да се купуват заради други фактори извън нея.