Last news in Fakti

29 Декември, 2022 11:30 56 355 50

WhatsApp спира да работи на тези смартфони от 31 декември

  • whatsapp-
  • смартфони-
  • приложения-
  • ios

Списъкът съдържа близо 50 устройства

WhatsApp спира да работи на тези смартфони от 31 декември - 1

След като по-рано тази година WhatsApp официално спря да поддържа iOS10 и iOS11, които бяха представени преди 5-6 години, сега от компанията съобщават, че ще спрат достъпа на определени устройства с Android до приложението и то повече няма да бъде поддържано за тях. Тази мярка ще влезе в сила от 31 декември тази година, а пълният списък с устройства включва точно 49 смартфона, два от които са вече морално остарелите iPhone 5 и iPhone 5C.

Останалите по-популярни брандове, които могат да бъдат открити са Huawei с моделите Ascend D, D1, D2, G740, Mate и P1. HTC с Desire 500, LG с Enact, Lucid 2, Optimus 4X HD, Optimus F3, F3Q, както още и модели на Samsung, Lenovo, Sony и други, които може да намерите в списъка под този текст.

Archos 53 Platinum

Grand S Flex ZTE

Grand X Quad V987 ZTE

Quad XL

Lenovo A820

Memo ZTE V956

Samsung Galaxy Ace 2

Samsung Galaxy Core

Samsung Galaxy S2

Samsung Galaxy S3 mini

Samsung Galaxy Trend II

Samsung Galaxy Trend Lite

Samsung Galaxy Xcover 2

Sony Xperia Arc S

Sony Xperia miro

Sony Xperia Neo L

Wiko Cink Five

Wiko Darknight ZT


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 58 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    54 9 Отговор
    Другата година ще ви бръкнат в джеба, щото всички асансьори трябва да сменят 2Г и 3Г модулите с 4Г, а старите ви телефончета вече няма да могат да се връзват за мрежата.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Джон

    28 128 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Купи си Айфон, той има най-дълъг живот. Китайските телефони ги правят еднодневки, искат да те точат всяка година за нов телефон.

    Коментиран от #3, #6, #9, #10, #17, #50

  • 3 честен ционист

    26 15 Отговор

    До коментар #2 от "Джон":

    Ние с Цецоу ползваме Blackberry
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ето го бе

    76 10 Отговор

    До коментар #2 от "Джон":

    Агитатора да се обади пак :). Не, пръчката няма най-дълъг живот, и тези, които ви точат са твоите любимци. С моя "калпав" "китаец" си карам вече 4та година и нямам никакви грижи и ако го сменя то ще е за разнообразие. Агитаторе, не ти се получава, защото истината е съвсем друга от това, което се опитваш да вмениш на хората тук (а и не само тук ;) )

    Коментиран от #7, #18, #24

  • 7 Джон

    7 69 Отговор

    До коментар #6 от "Ето го бе":

    Извинявай, но това си е геройство, че твоят калпав китаец е изкарал 4 години. Дай да си говорим честно - китайските обикновено се сменят на 2-3 години, поради необходимост, докато при айфоните е съвсем норално да изкараш 5 години, но има ентусиасти, които достигат до много повече.

    Коментиран от #8, #12

  • 8 Херой

    59 9 Отговор

    До коментар #7 от "Джон":

    Явно само в твоята глава нещата са такива. Имам Xiaomi mi4, mi6 които си бачкат без абсолютно никакви проблеми! Единия е от 2014 другия 2017г. Ако реша да сменя телефона то ще е за разнообразие. Айфон 7 - брак и събира прах, Айфон X - брак ! Тъй , че не ми разправяй коооолко са невероятни а другите не струват. А, Айфон 6 си бачкаше до последно на 4г. и го продадох. Имам доста опит и с едните и с другите и знам кое си струва и кое не. Многознайко :)
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Някой

    49 4 Отговор
    Те пък щото Хайфоните са си чисто краварски :) всичко по него правят ония с дръпнатите очички

    Коментиран от #15

  • 12 Много философи...

    34 3 Отговор

    До коментар #7 от "Джон":

    Имам Huawei от Y серията, купен 2014. Като стана на 5 години го дадох на едно от децата - бачка и до днес без забележки. Тук един колега е писал и за Xiaomi mi серията.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Джон

    4 44 Отговор

    До коментар #11 от "Някой":

    Онези, с дръпнатите очички, са просто наемни работници . Те нищо не могат да измислят. Всички комунисти са копирани.

    Коментиран от #20

  • 16 ганю

    5 9 Отговор
    Занаячтийството е основата на прогреса
    часното производство, манифактура до съвременните фирми
    по времето на комунизма се спускаше всичко от партийната централа
    т.е от хора дето и бъкел не разбират е това е грешно
    планова икономика работи ала зависи как се управлява
  • 17 Муха

    39 3 Отговор

    До коментар #2 от "Джон":

    На жената поръчах от Китай Xiaomi redmi note. Първият от серията. 2014г - 4G. Майка й още го ползва! Имам и поръчано от Китай Леново от същия период и още работи! Само патерията пада при 2-3 часа интензивно ползване. Сега в семейството ползване 3 Xiaomi телефона и нямаме никакви проблеми! Ползвайте си надценените боклуци за комплексари и се успокоявайте, че "китайските" карат по 2 години! PS Айфоня също е "маде ин чина"! ;)

    Коментиран от #19, #23

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Джон

    3 27 Отговор

    До коментар #17 от "Муха":

    Той работи, ама как работи е въпросът - като нов или е бъкан с бъгове и вируси, бавно-бавно, изключва се от само себе си и само ти носи ядове.
    Един Айфон, като го купиш, винаги работи по един и същи начин. При андроидите проблемите идват от PlayStore-a, в който контролът е много занижен.

    Коментиран от #21

  • 20 жОНКА

    30 2 Отговор

    До коментар #15 от "Джон":

    Да не говорим как след втората световна война щатите си дръпнаха всички мозъци от Германия, а след това и от цял свят. Нямам нищо против Америка и американците, но дръпнатите са дали толкова много и китайци и корейци и японци...че без тях и изтеклите мозъци нямаше да има ни айфончита ни силиконови долини ...нищо. И тук даже не слагам, експлоатацията на евтина работна ръка от Китай. А епъл всички знаем, че ползват труда от над 120 откупени компании. От скоро и ти го знаеш като ти казахме. Ако им беше адвокат щеше да ходиш гол и бос. Фактите са си факти. И за разлика от теб ние не делим дадена стока на китайска, американска или каквато и да е щом е читава и върши работа. Жонка, жонка...

    Коментиран от #25

  • 21 кОмар

    23 3 Отговор

    До коментар #19 от "Джон":

    Няма такива работи, това беше в началото...когато андроида циклеше 2011-2013. 6годишни телефони си вървят по мед и масло, а бъгове всеки си има. Видяхме и бъгавата и без това трагедия ios16 а и не само 16. Айфоните ти ги забавят отгоре с ъпдейтите, което е лицемерие подтикнато от алчност...тез дето ти говорят красиви думи, действат мръсно ...не на мен (вече) а на теб - потребителя. Ядове с андроид телефон съм имал само с такъв от нисък клас заради калпав процесор, бавна рам и когато андроид беше бъгня (още в началото). Ако ти трябват части за 11, X и 12-ка pro max казвай...има налични ама незнам дали ще ти послужат.
  • 22 Втори номер

    14 2 Отговор

    До коментар #18 от "Ха, ха ха":

    Смешните сте вие, защото само вие не го очаквате. Заслепени пръчкаджийчета.
  • 23 Бай тошо

    4 20 Отговор

    До коментар #17 от "Муха":

    Работи той като му отвориш 3 приложения едновременно и лагва на животно хахах те не случайно андроидите им трябва 8гб рам да работят нормално а айфоните работят с 3-4 гб перфектно
  • 24 Бай тошо

    2 18 Отговор

    До коментар #6 от "Ето го бе":

    Кво караш ти сигурно само за ало ало го ползваш , той след първата година му спират ъпдейтите, след 2-3 години приложенията спират да работят

    Коментиран от #26

  • 25 Джон

    1 20 Отговор

    До коментар #20 от "жОНКА":

    Викаш преди втората световна война не е имало изобретатели в Америка? :)
    Ти си предубеден, това е ясно. Не обичаш Америка, но дали защото си съветски човек, това вече не знам.

    Коментиран от #27

  • 26 Хаха хохо

    20 2 Отговор

    До коментар #24 от "Бай тошо":

    Айде бе спират да работят :)))))) добре ли си? В момента са ми отворени точно 13 приложения и си работи прекрасно. Единствено ще се съглася, че андроид ползва повече рам това си е факт. Останалото, което прочетох са абсолютните глупости и неверни неща само във вашите главици. Тъй и не разбрахте, че ъпдейта на самия не е толкова важен както ъпдейта идващ от самия бранд. Когато ползвах айфон ми идеше да го затиря в стената още на първата седмица. Няма такава шарена олигофрения и скука, чувствах се прецакан от нашумелицата поради тия "прословути" айфони и се подведох да си го купя. Радвам се, че го продадох рано, рано и се отървах.
  • 27 япОнче

    17 3 Отговор

    До коментар #25 от "Джон":

    Ами не, не съм предубеден а "обичам" е силна дума. Мога да кажа, че харесвам Америка като се има предвид, че 20 години съм живял там. Япония, Великобритания, Германия са били най-добре развитите технологични страни до втората война (а и след това) също си остават такива. А, че Америка в момента е такава каквато е, се дължи на изтеклите мозъци от цял свят. Имаш някакви изкривявания явно, когато мненията на хората не съвпадат с твоите. Ти делиш продуктите на американски и китайски, ти си предубедения.

    Коментиран от #28, #34

  • 28 Джон

    1 23 Отговор

    До коментар #27 от "япОнче":

    Америка винаги е била по-технологично развита страна от всяка една друга държава. Още много преди втората световна война целия свят иска да ходи в Америка. Потърси за американските изобретения, списъкът е безкраен.

    Коментиран от #29

  • 29 япОнче

    20 2 Отговор

    До коментар #28 от "Джон":

    Успокой се, не е била по-развита технологично с друго са били по-напред. На мен да казваш да намирам подобни неща е смешно, защото съм добре запознат. Британците и немците са били светлинни години по-напред в това отношение. Вижда се кой е предубедения , продължавай да делиш каквото и да е на американско и китайско ..но истината е, че хората имат глави на главите си и агитаторството ти говори много за самия теб.
  • 30 Хер Флик

    19 2 Отговор
    Бе не знам аз от кого е била по- технологично развита Америка, ама ако не са били швабите и най-вече Вернер фон Браун, айде сети се... Айнщайн къв е бил, какъв е бил Тесла и т.н. и т.н. Може да са били по-технологично напреднали в говедовъдството!? Нищо повече!

    Коментиран от #32

  • 31 Красимир

    8 0 Отговор
    Ще купя с копчета nokia
  • 32 ей, комуне!

    2 17 Отговор

    До коментар #30 от "Хер Флик":

    Не се излагай, ще ти се завие свят от изобретенията на американците.

    Коментиран от #40

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Морски

    11 1 Отговор

    До коментар #27 от "япОнче":

    Иди се разходи в някой вътрешен щат - примерно Оклахома или Айдахо и ще видиш дали е развита Америка. Само крайбрежните щати са добре...

    И после - първата и втората индустриална революция са в Англия, всички основни открития са направени в Европа (тук включвам и руснаците), по отношение на електрониката са японците са на върха.

    Можеш ли да ми кажеш поне 5 изобретения на Америка, които коренно са променили света ? Не можеш - защото те нямат история, млада държава са. Това, че крадат мозъци в ясно, никой не оспорва, но това е чак последните 30 г.

    Коментиран от #39

  • 35 Иванов

    6 3 Отговор
    А айфо ите и моторолите също ги правят в Китай само дето са големи марки затова са скъпи колкото кола втора ръка а тези хуауей и подобни боклуци незнам защо стана мода ли или стандарт да ги купуват,не са по добри от Нокиа Моторола или айфон
  • 36 Български галфон

    0 3 Отговор
    Ще си купя от бракмите на Мъск.
  • 37 Всичко зависи от ползването и зарежданет

    10 0 Отговор
    Xiomi не отказва блъскан изтърван 5година вече
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Джон

    1 6 Отговор

    До коментар #34 от "Морски":

    Да започнем с комбайна, който промени земеделието.

    Коментиран от #41

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Комбайнер-Зеленчукопроизводител

    6 1 Отговор

    До коментар #39 от "Джон":

    Скъпи Джон, първият изобретател на така нареченият комбайн или жътварска машина е Патрик Белл който за твое голямо съжаление не е американец а е шотландец. Това се случва 1826 година но той не я патентова. След което твоя американски сладур с благозвучното американско име Хайрам Мур създава комбайна 1834 и я патентова. Поздрави от един ползвател на HUAWEI P30 който продължава да си го ползва така както си го е ползвал и през първия ден на закупуването му. И да те открехна андроид телефон от висок клас работи бих казал не по зле и от айфон. Но фанатик като тебе едвали би го разбрал. Поздрави от капиталистическа Германия ( казвам къде живея за да не ме обвиниш че съм комунистче дето обича китайски стоки) Айде със здраве и Честита Нова Година.

    Коментиран от #42

  • 42 Джон

    0 7 Отговор

    До коментар #41 от "Комбайнер-Зеленчукопроизводител":

    Това, че живееш в Западна Германия не те прави по-малко съветски човек.
    Провери си информацията за комбайна. Шотландецът го е дърпал с въже, тук говорим за комбайни с двигатели с вътрешно горене, променили света изведнъж и рязко!

    Не знам какво значение има дали китайският ти телефон е скъп или евтин - андроида си е Андорид!

    Коментиран от #43, #44, #45

  • 43 Комбайнер-Зеленчукопроизводител

    8 0 Отговор

    До коментар #42 от "Джон":

    Скъпи Джон, за твое сведение комбайна на твоят американски приятел също в началото е бил дърпан с въже и коне. Двигателя с вътрешно горене във вида в който го познаваме днес е бил измислен 1876 от Николаус Ото или около 40 години след патентоването на комбайна от твоя човек. Или по твойта логика основателя на телефона не е Александър Бел или Томас Едисон а е Стив Джобс защото той наистина променя света с айфона си но не е откривателя на телефона. И да прав си тук в "Западна" Германия всички сме съветски човеци американските ги оставихме да живеят в "Източна" Германия. И да прав си за андроид андроид си е андроид както айфон си е айфон скъпа пръчка за балъци. И последно цитирам друг твой американски приятел Марк Твен "Ако спориш с идиот вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма" Айде със здраве и не си губи времето да спориш а пий една ракия опс пардон забравих че си американофил пий едно уиски нищо че и то не е измислено в УСА ама по ти подхожда на авторитета.

    Коментиран от #46

  • 44 И рязко ...

    8 0 Отговор

    До коментар #42 от "Джон":

    ХахахахХаха скрий се някъде комбайнеро интелигентска :))). И точно... андроида си е андроид и не бих се върнал на ios за нищо на света. Епъл не гледат на теб като на потребител а като касичка, дарител, плячка. Те не те уважават , но пък ти им се връзваш на явните лицемерни лъжи. Такива като теб са рай за пропагандата. На ткива като теб ако им предложат едно сочно $% ти ще си го купиш, ще го изядеш и ще си оближеш пръстите и ще кажеш колко невероятно и вкусно е било щом е от епъл.
  • 45 М-р Жони

    9 0 Отговор

    До коментар #42 от "Джон":

    Естестевено, че незнаеш...ти така си плямпаш глупостите без да знаеш всички те разбрахме вече. За теб андроид не струва, за мен пък си струва много повече от подобието на операционна система наречено иос.
  • 46 Джон

    0 13 Отговор

    До коментар #43 от "Комбайнер-Зеленчукопроизводител":

    Американците слагат парен двигател на комбайна, но е много тежък и потъва. Слагат му бензинов, на колелата вериги и променят света. За отрицателно време десетки хиляди комбайни вършеят по целия свят, благодарение на американците.

    Американците носят прогреса, защото са свободна нация, изградила се сама, изчистила се сама. Те са първата държава. Докато другите имат монархии, те имат демокрация. Те ти дадоха всичко - и телевизор и компютър и телефон и радио и самолет и лекарства и свобода, демокрация, път живота, комуне
  • 47 Джон

    0 13 Отговор
    Американците даже ви направиха Сесесере да си имате, а вие неблагодарници ще тръгвате срещу тях. Американците - това е целият свободен свяат, това сме ние.

    Коментиран от #48, #49

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.