Last news in Fakti

10 Януари, 2023 18:15 4 936 12

Mercedes може да ви помогне да откриете откраднатата си кола, но срещу такса

  • mercedes-
  • eqs-
  • кражба-
  • такса

Услугата е налична единствено в САЩ

Mercedes може да ви помогне да откриете откраднатата си кола, но срещу такса - 1

Допълнителните такси на Mercedes, добиха популярност през изминалата година, когато германската компания реши да ги изпробва в САЩ, като позволи на собствениците на нови автомобили да заплащат годишна или месечна такса за използването на определени услуги, екстри или дори отключването на повече мощност.

Сега от Mercedes предлагат още една услуга в САЩ, наречена Car Theft Assistance, която помага на собственика да намери автомобила си при евентуална кражба. Системата използва системите на колата, за да проследи нейното местоположение или последните места на които е била. За целта клиентите трябва да заплатят таксата от 25 долара на година или около 23 евро.

От Mercedes съобщават, че могат да започнат проследяване на колата след като получат номер на случая за откраднатата кола и допълнителна информация за инцидента. Едва тогава специалистите на марката могат да започнат операция по издирването на колата.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ерик Пърделко

    30 0 Отговор
    Едно време и мутрите така правеха. Случаенос??
  • 2 Зипо

    25 0 Отговор
    И тая такса, защо да не я поеме застрахователя?
  • 3 Соманге

    7 0 Отговор
    Шукар Мергел
  • 4 мутраджийски

    15 2 Отговор
    хватки. Веднъж одран за немската тенекия и после на абонамент.
  • 5 Мерцедес!

    19 0 Отговор
    Ама иначе колата е ваша, ние само я контролираме и ви следим!
  • 6 Някой си

    4 1 Отговор
    Имам една от тези на снимката с всички "екстри" и допълнителни услуги в приложението. Защита от кражба, защита от това, защита от онова... На третата седмица, откакто я взех от магазина ѝ свалиха дистроника и двете стъкла на страничните огледала. Нито аларма се включи, нито предупреждение, нито нищо, а кабелите бяха отрязани директно... Толкова за "екстрите" и "защитите". Трябваше да ми намерят нещата по втория начин, както става всичко в тази дупка...
  • 7 Кожодери

    1 2 Отговор
    "От Mercedes съобщават, че могат да започнат проследяване на колата след като получат номер на случая за откраднатата кола и допълнителна информация за инцидента. Едва тогава специалистите на марката могат да започнат операция по издирването на колата."

    Тоест докато това се случи в България, да ти отворят случай за откраднат автомобил за да почне проследяването, ще е минала поне седмица и половината части от разглобеният ти автомобил вече ще се монтирани на други автомобили. А на всичко отгоре трябва да имаш и абонамент за това, иначе няма да си мръднат пръста.

    А ето един клип от преди пет години, как собствениците на Тесла напълно безплатно сами могат да си проследяват автомобила от телефона си по всяко време без нужда от разрешение от полицията, като дори могат да му ограничат максималната скорост от телефона, за да може полицията да ги стигне по-бързо, след като им кажеш накъде се движи автомобила автомобила 10 секунди след като са го откраднали.

    Можеш да следиш и как шофира синът, когато си му дал автомобила и наистина ли отива където е казал, като от телефона му ограничиш както ускорението така и максималната скорост до степен до която прецениш.

    А после разправяйте, че тесла била скъп и надценен автомобил и се чудете защо го купуват толкова, а не си купят mercedes, който ще им излезе по-евтино и е по-качествен.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Клипа

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "Кожодери":

    Оправете го този сайт. Не стига че не можеш да се логнеш и да не пишеш номера за всяко мнение и всеки да може да ти ползва ника, а и линка към видеата се изтрива при объркване на кода и освен кодът трябва да въведеш и линка към видеото отново.

  • 9 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Кожодери":

    Безплатно??? От Тесла? Хахахахахахахахахахахахаха
  • 10 Миро

    3 2 Отговор
    Докато намерят Тслата ще е в ЮАР,Украйна или разглобрна на диоди,катоди,батерии и елмотори.
    Хахаха
    И се чудя що ги хвалбите тези коли ?
    Има един болен мозък в YouTube където от кеф за тая марка,косата му окапа.
  • 11 Коко

    1 2 Отговор
    Какво я хвалиш тази Тесла?
    Струва един чувал с пари и проблеми та по цял ден глава да те боли.

    Коментиран от #12

  • 12 Аз не хваля тесла

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Коко":

    В статията се опитват да хвалят mercedes, че предлага нещо иновативно и то срещу заплащане.

    А се оказва, че Тесла винаги е предлагала тази услуга и то безплатно, като част от мобилното приложение.