Last news in Fakti

10 Май, 2023 18:53 1 874 2

Nikon представи Z8 – по-малка и по-евтина алтернатива на Z9

  • nikon-
  • z9-
  • z8-
  • камера-
  • фотоапарат

Камерата е наследник на D850

Nikon представи Z8 – по-малка и по-евтина алтернатива на Z9 - 1

Nikon официално анонсира дебюта на своята нова камера – Z8. Моделът е поставен под флагманския Z9 в гамата на японците, но основните причини за това са по-малките размери, както и по-ниската цена в сравнение със Z9, а не дотолкова характеристиките на новото тяло за професионалисти.

Сензорът е с резолюция от 45.7MP, точно колкото при Z9 и разполага с най-бързата скорост за записване, който позволява 20 кадъра в секунда и над буфер от 1000 снимки в RAW. Налична е и опция със 120 кадъра в секунда, както и различни режими за снимане в зависимост от ситуацията. Имплементиран е и HEIF формат, който позволява високо качество, без значително повишаване на размера на снимките и загуба на цветове.

Интересното е, че Nikon Z8 предлага до 8K резолюция при снимане на видеа с до 60 кадъра в секунда в продължение на до 90 минути, ако има фенове на този тип монтажи. Налични са също така и следене на фокуса при избор на субект, както и 3D следене за птици, превозни средства, хора или други.

Камерата е с 30% по-лека от Z9 с тегло от 910 г и с по-малки размери от тези на Z9. Малко по-напред във времето ще бъде пуснат и опционален грип, който събира две батерии за тези, които желаят повече живот при снимане, макар това да повлияе негативно върху размерите на тялото, които са главния плюс на Z8. Плюсовете на Z9, обаче остават при спортните фотографи, които повечето пъти се насочват към по-големите тела, а също така и по-големият живот на батерията. Очаква се цените в Европа да са около 3900 евро.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калмук

    2 1 Отговор
    " ... а не дотолкова характеристиките на НОВОТО ТЯЛО за професионалисти." ?!?!
    " ... и над буфер от 1000 снимки ..." ?!?!?
    " ... Имплементиран е и HEIF формат ... "
    " ...следене на фокуса при избор на СУБЕКТ (?!) "
    " ... които повечето пъти се насочват към по-големите ТЕЛА (?!)".

    Абе, г-н Ганев, след като сте го пуснали през гугъл-преводача, прочетете го поне веднъж, бе !!! Каква е тази гавра с българския език !!!

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.