Last news in Fakti

9 Ноември, 2023 13:19 1 735 9

Volvo ще използва гигапреса в стил Tesla в Словакия

  • tesla-
  • гигапреса-
  • volvo

Това се очаква да се случи през 2026-та

Volvo ще използва гигапреса в стил Tesla в Словакия - 1

Базираният в Италия производител на машини за леене на алуминий Idra е спечелил договор с Volvo Cars за инсталиране на две от най-големите си преси в новия завод за електрически превозни средства на автомобилния производител в Източна Европа. Договорът е за две 9 000-тонни машини Giga Press, съобщиха от Idra. Машините са с размерите на малка къща, а от Idra не разкрива стойността на договора.

Volvo изгражда завод на стойност 1,25 млрд. долара в Кошице, Словакия, който ще може да произвежда 250 000 електромобила годишно. Серийното производство на следващото поколение електромобили на автомобилния производител е планирано да започне през 2026 г.

Idra е доставчик на Tesla и наскоро добави Ford и Hyundai към своята клиентска база, тъй като все повече производители на автомобили проучват тази производствена техника. Idra е собственост на китайската LK Industries.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Руската е по-голяма!

    5 5 Отговор
    С един удар прави УАЗ Буханка. Или самовар. А бе каквото излезе.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Закостенелци

    5 4 Отговор
    Не е истина колко са закостенели всички автопроизводители, щом една ИТ компания от Силициевата долина в Южна Калифорния им разказа играта на тема системна архитектура и най-вече производство на автомобили.

    Всичките шефове, шефчета, "тийм лидери" и всякакви "събджект матер експерти" трябва да си направят публично сепуко за назидание и повече никога да не се обаждат какво може, какво не може и колко е скъпо.

    Като в стария виц, Тесла понеже не знаят, че нещо е невъзможно и нерентабилно и просто го правят. През това време "разбирачите" се задъхват от безкрайни оценки на възвръщаемостта, на риска и на задоволеността на голямото "добро утро".

    Не казвам, че всичко, направено от Тесла е добро, или направено от старите автопроизводители е лошо, ама е направо наудобно да се гледа тия старите и мощни кучета как тичат да копират от палетата. Достойнство не ви ли остана да измислите нещо сами, бре серсеми?

    Коментиран от #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.