Last news in Fakti

18 Януари, 2014 10:03 3 849 1

Parmigiani за собственици на Bugatti

  • parmigiani-
  • bugatti-
  • часовник-
  • bugatti super sport rose gold
Практиката показва, че притежателите на луксозни и скъпи суперкари винаги носят и часовник съответстващ по стил, качество, престиж и изисканост на съответния автомобил. Известно е за голямата аудитория, че сътрудничеството между най-добрите майстори на часовници и най-добрите производители на коли е в своя разцвет и тепърва ще ни радва с все по-уникални и неповторими изобретения. Нека да се насладим на поредния шедьовър произведен от Parmigiani.
 
Компанията Parmigiani е основана в Швейцария през 1996 година и независимо от своето недълго съществуване, избира за свой партньор изключителната марка Bugatti - основана през 1909 година в Молсайм (тогава все още немски град, който след втората световна война става част от Франция).Този съюз е причина за създаването на няколко знаменити часовника, един от които е и последният модел - Bugatti Super Sport Rose Gold, специално посветен на най-бързият автомобил Bugatti Veyron Super Sport.
Циферблатът на Bugatti Super Sport Rose Gold има уникален двупластов дизайн, в основната, на който, по доста странен начин е разположен указателят за време под ъгъл 90 градуса. Към него е прикрепен и втори индикатор за време, създаден за удобство по време на шофиране. Целият часовник е заобиколен от шест сапфирени стъкла - своеобразен рекорд, позволяващи на притежателя да разгледа всеки един компонент от механизма. Часовникът е оборудван с кожена каишка специално разработена за модела от световноизвестната компания Hermes. Струващият 285 000 евро часовник притежава корпус, който сам по себе си предизвиква асоциация със скоростта. Неговият силует наподобява крило на аероплан и съвсем умишлено създателиje му придават извита форма.
 
Когато дългоочакваният Bugatti Galibier започне да се произвежда,този седан с четири врати и мощност 1 000 конски сили, струващ над 1 200 000, непременно ще има нужда от компанията на Parmigiani. Също така ще бъдат разработени и така наречените “съвместими” часовници, на които механизма ще може да се слага в различни корпуси и да става както за носене на ръка, така и за джобен вариант или да се инсталира направо на арматурното табло. За момента не се съобщава за други възможности на универсалния уред за измерване на време, но очакванията на мнозина от проявяващите интерес е поне да може да се превръща в пералня машина или най-малко в сокоизтисквачка, за която обаче не са нужни плодове. Последното естествено е в кръга на лекия хумор, но пък знаели някой?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сотир Горчев

    0 0 Отговор
    Какъв ли е часовника на арматурата на мойта Лада 1500 от Кореком 86 година,след като все още цепи сркундата и го сверявам само като сменяме времето.А иначе,колата не пали-часовника пак работи.Как не съм се сетил до сега да го измъкна и да си го нося в джоба с едно малко акумулаторче в другия😊