28 Април, 2020 19:43 7 052 53

Христо Колев, АБВ, пред ФАКТИ: Отвън нямат доверие на българското правителство

  • румен петков-
  • абв-
  • христо колев

''На 26 февруари тази година се създаде ''Разузнавателна колегия Европа''. 21 страни от Европейския съюз са учредители, плюс Великобритания и Норвегия. България изобщо не е поканена'', заяви той

Христо Колев, АБВ, пред ФАКТИ: Отвън нямат доверие на българското правителство - 1
Снимка: ФАКТИ

''Ще направя една кратка ретроспекция, за да разберат зрителите за какво става на въпрос. 2017 г. президентът на Франция Макрон стартира инициатива за създаване на европейска платформа за обмяна на информация между страните-членки на Европа (б.р. вероятно иска да каже ЕС). На 26 февруари тази година се създаде ''Разузнавателна колегия Европа''. 21 страни от Европейския съюз са учредители, плюс Великобритания и Норвегия. България изобщо не е поканена да се присъедини. Впрочем, другите страни, които не са поканени, са Полша, Гърция и Словакия. Люксембург, по собствено усмотрение, към този момент не е изявила желание да се включи. Разбира се, това, че не са ни поканили, е голям пропуск, голямо провал за правителството. Това буди недоверие. Основната причина за това нещо е недоверие'', това заяви в пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ Христо Колев, който е председател на градската организация на ПП АБВ.

''Веднага ще ви кажа аргументите, от които се изхожда. Сривът на Търговския регистър, пробивът на НАП, проблемът, който стана, или по-точно купуването на българско гражданство, знаете французите правиха разследвания, в техните медии се тръбеше постоянно. Друг много основен проблем - единствената страна в Европейския съюз, която си осветли разузнавачите, това сме ние. Ами, за нашите партньори, това са сигнали, които им подсказват, направо ги убеждават, че България в лицето на българското правителство не може да съхрани своята информация, и е съвсем нормално ние да не бъдем покани при тези условия и обстоятелства. Друг, не по-малко важен въпрос е, който също много смущава, защо това нещо не се оповести от управляващите? Защо не се оповести от парламента? Защо един депутат не зададе въпроса: какви са мотивите България да не бъде поканена? Президентът също мълчи'', продължи Колев.

''Ние имаме информация, достоверна, доклади, за които аз не не мога да упомена кои са източниците като имена, но ако вземете и върнете пресата от онзи период, английска, френска, там ще видите, че е създадена такава колегия. То не е нещо скрито, то не е нещо тайно. Това е планирано, стартирано е като проект 2017 г. Дълга подготовка, всички са знаели, но явно нищо не е направено, за да се промени обстановката, обстоятелства, за да бъдем поканени и да бъдем сред учредителите'', допълни представителят на АБВ.

''Първо, самият факт, че не сме поканени е доста срамен. Второто, което е по-важно, те са няколко аспектите, след като ние не сме допуснати в тази колегия, ние не можем да се служим с най-достоверната информация. Съответно, ние не можем да си направим своите анализи, не можем на база на тази информация да вземем верните решения, не знаем какви мерки да предприемем, не знаем как да реагираме, просто ние нямаме информацията. Човек, който не знае нещо, той не знае какво да направи, a тук говорим за държава, тук говорим за национална сигурност. Това е просто безобразие! Другият аспект е, че ние по никакъв начин няма да бъдем допуснати, тъй като не сме в колектива, във вземането на решения, общите европейски решения'', каза още Колев.

''Искаме отговор: парламентът знае ли е за този акт на отхвърляне? Президентът знае ли е за него? Както и подозираме, че доста от министрите не са знаели, което означава, че изобщо този въпрос не е обсъждан в Министерски съвет. Това е безобразие. Ние наистина сме притеснени, че това е скрито. Ние затова говорим по тази тема, затова алармираме и вас медиите, защото не искаме това се потули.

''Основното, което е като аргумент, е недоверие към българското правителство'', позова се Христо Колев на достоверните източници, които от АБВ твърдят, че имат.

На въпрос от водещата Маринкова дали другите непоканени страни са казали защо не са поканени, представителят на АБВ отговори следното: ''Ами, вижте, по принцип нас не ни интересува, това са си техни неща, те си знаят защо не са поканени, не е наша работа. Но другата информация, която имаме е, че Гърция в средата на следващата година ще бъде поканена. И точно затова настояваме да се изясни, мотивите искаме да бъдат изяснени, защо не сме поканени, за да може да се отстранят и в един момент, то е малко след дъжд качулка, но да може да се присъединиме. Защото ние, ако не участваме в този колективен орган... много лошо.''

ВИДЕО:


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 25 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Българин

    36 53 Отговор
    Как ще имат доверие като на всички равнища, от най-високото до най-ниското има инфилтрирани руски агенти. И точно най-проруската партия да се за грижи за това е повече от смешно!

    Коментиран от #47

  • 3 Юлиан

    29 11 Отговор
    Техните подлоги управляват България и им я раздават, сякаш е тяхна. Нямали били доверие на тях си, така излиза 😅😂🤣 Тоя съпол, кой си мисли, че залъгва?
  • 4 Ръмпези

    45 6 Отговор
    ГОЛЯМА НОВИНА...ГЕШЕВ, ИЗЛЕЗ ОТ ХРАСТИТЕ, ДОГАН СИ ТРЪГНА...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Asterix

    19 18 Отговор
    И каква е новината през болшевишката призма,че не схванах мисълта на вожда!?

    Коментиран от #16, #40

  • 7 Ръмпези

    44 7 Отговор
    НИКОЙ НЕ ИСКА ДА СЕ ЗАНИМАВА С НАС..ПО ДАЛЕЧЕ ОТ БЪЛГАРИТЕ...ХЕМ НИЕ ЩЕ СМЕ СПОКОЙНИ, ХЕМ ТЕ ЩЕ СА ЩАСТЛИВИ...ТАКАВА Е СЪДБАТА...САМО СРАМ И УНИЖЕНИЯ...
  • 8 Чики-Рики

    45 11 Отговор
    ,,Буда,, е бита карта!Ще му остане само пухената възглавничка,май!
  • 9 бай курти 44 г.-Ерген- 19 г.ваш ЛИДЕР

    17 49 Отговор
    Цял свят има доверие на Борисов! Навсякъде тачен, навсякъде уважаван,навсякъде приет! Голтаци...Шапки долу пред ДЪРЖАВНИКА Борисов !

    Коментиран от #28

  • 10 jorj

    19 29 Отговор
    Червените гнасове, заради които сме игнорирани искат да прехвърлят вината на тези, които се борят против тях, за пълната рекомунизация и рекремълизация !!!!!

    Коментиран от #15

  • 11 jorj

    35 8 Отговор
    Наглост която се основава на нашето бездуше и воля да изметем тази сволач от политиката!!!!!

    Коментиран от #12

  • 12 Гербав трол

    33 10 Отговор

    До коментар #11 от "jorj":

    Че хайде де изметете всички комунисти и сътрудници на ДС от ГЕРБ - ама те са 95% и чат пат по някоя мутра барабар с Вожда ви - той е 2 в 1.

    Коментиран от #17, #23

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Хи хи хи

    9 5 Отговор
    Сигурно има предвид русия, което ни харесва и така трябва да бъде .
  • 15 Шопо

    23 8 Отговор

    До коментар #10 от "jorj":

    С комунист премиер това е мисия невъзможна! Та той дори не си е върнал членската книжка и формално е член на БКП - та какво декомунизация те гони?
  • 16 Гербав трол

    26 8 Отговор

    До коментар #6 от "Asterix":

    Ами питай вожда си Бойко - "бивш" партиец от БКП, болшевик, мутра и затворник.

    Нали сте против болшевиките ама много харесвате комуниста Бойко - що така?
  • 17 ГЕРБ-ПОБЕДА-ВИНАГИ

    5 31 Отговор

    До коментар #12 от "Гербав трол":

    ДА, БОЙКО Е КОМУНИСТ НО ИСТИНСКИ! ЗА РАЗЛИКА ОТ КОРНЕЛКА И СИЕ КОИТО НИКОГА НЕ СА БИЛИ ЧЛЕНОВЕ НА БКП ! А БОЙКО Е ЧЛЕН НА БКП ОТ 18-ГОДИШНА ВЪЗРАСТ! ЗАЩОТО ИСТИНСКИ ВЯРВАШЕ В СВЕТЛИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ ИДЕИ! ЗАТОВА ОТКАЗА ДА СЕ ДЕПОЛИТИЗИРА 1990 ГОДИНА С ДУМИТЕ " ЗА МЕН ПАРТИЯТА МАЙКА КОЯТО ОБИЧАМ Е ПО ВАЖНА ОТ МОЯТА СЛУЖБА" И НАПУСНА ПОЖАРНАТА ЗА ДА ОСТАНЕ В БКП И СЛЕД ПРЕИМЕНУВАНЕТО Й В БСП! НА 1 МАЙ 1990 ГОДИНА ПО ПОВОД ПРАЗНИКА НА ТРУДА БЯХА ОРГАНИЗИРАНИ 2 ПАРАЛЕЛНИ МИТИНГА - НА ПРЕИМЕНУВАТА В БСП БИВША КОМ.ПАРТИЯ СЪБРАЛА 50 ХИЛ.ДУШИ И НА КТ" ПОДКРЕПА" НА ЧИЙТО МИТИНГ ПРИСЪСТВАХА 200 ХИЛ.ЧОВЕКА! НА 2 МАЙ ОФИЦИОЗА НА БСП В- К "ДУМА" ИЗЛЕЗЕ НА 1-ВА СТРАНИЦА СЪС ЗАГЛАВИЕТО - " Седесарите оплюха празника на труда"! НА ПРИКАЧЕНИТЕ СНИМКИ СЕ ВИЖДАТ ГРУПА ХОРА С ЧЕРВЕНИ ЗНАМЕНА ОТ КОИТО ЕДИН ОТ НАЙ АКТИВНИТЕ Е 31-ГОДИШНИЯ ТОГАВА БОЙКО БОРИСОВ КОИТО ВЛИЗАТ В СХВАТКА С РАЗОТИВАЩИ СЕ ОТ МИТИНГА НА ПОДКРЕПА И СА БИТИ И ГОНЕНИ ПО УЛИЦИТЕ ОТ ПРЕВЪЗХОЖДАЩИТЕ ГИ ЧИСЛЕНО ПОДКРЕПАДЖИИ! ЕТО ТОВА Е ИСТИНСКИ ВЯРВАЩ КОМУНИСТ! ПОКЛОН!! ГЕРБ-ПОБЕДА-ВИНАГИ!

    Коментиран от #18, #19

  • 18 Гербав трол

    22 3 Отговор

    До коментар #17 от "ГЕРБ-ПОБЕДА-ВИНАГИ":

    Браво, че щом е "истински" комунист защо е подлога на враговете на комунизма, и истински комунист не краде коли, в затвора влиза само за идеалите си, не става мутра занимаваща се с рекет - май не е баш истински.

    Цялата работа е комунягите преди лижеха задници в СССР за да се издигат в ерархията и няма никаква промяна - сега лижат задниците на текущите ни господари пак по същите причини. Ако ни превземат китайците те ще са първите които ще ги посрещнат с цветя.

    Който е свикнал да продава родината си не се променя. И вие сте от тях.
  • 19 ежко

    16 6 Отговор

    До коментар #17 от "ГЕРБ-ПОБЕДА-ВИНАГИ":

    Боко сам не си вярва, камо ли да вярва в нещо идейно!Боко вярва в "сухото", колко кинти може да прилапа.Лошото е,че е понеже е ограничен,не може да го компенсира с нищо -това ви е лидера!
  • 20 НРБ

    8 10 Отговор
    Ха ха ха, тоя пък ме разсмя 😆😆😆нямали доверие на правителството, а на БКП/БСП ли имат доверие ???? А президента мното добре ние защо мълчи....то и всички знаем дето един топразузнавач го описа в една книга , като предложен от Решетников !!!????
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Отрепките не са поканени,защото не

    12 3 Отговор
    служат на ЕС интереси. А доверието в НАТО е само между 5-те англоговорящи страни. БГ е извън орбита на всички държави,освен за слугинаж,който всяка държава презира.
  • 23 Панчо Катъров

    6 10 Отговор

    До коментар #12 от "Гербав трол":

    Не пузна бе комуне , Вий рубладжиите начело с пишльото от шадрафана сте причина работите в България да не вървят . Занимавате се само с подривна Коминтерновска дейност . ОТ създаването си сте терористична организация.

    Коментиран от #25

  • 24 Отрепките не са поканени,защото не

    5 4 Отговор
    служат на ЕС интереси. А доверието в НАТО и извън него е само между 5-те англоговорящи страни. БГ е извън орбита на всички държави,освен за слугинаж,който всяка държава презира.
  • 25 Гербав трол

    12 2 Отговор

    До коментар #23 от "Панчо Катъров":

    Комуне е твоят вожд Бойко - аз никога не съм бил комунист както и никога не съм гласувал за комунисти. Комунета са и подлогите които много го харесват и гласуват за него.

    Опорките не вървят комунистче.
  • 26 Стоян

    12 3 Отговор
    Прав е Курти! Метресата на Борисов Борислава Йовчева през 2006 година спечели конкурса МИС БИКИНИ на който присъстваше столичния кмет тогава Бойко Борисов. След това Йовчева стана манекенка към модна агенция ИНТЕРМОДЕЛС. През 2012 година внезапно изчезва от модните подиуми и минава в неизвестност. През 2013 година на въпрос към Борисов има ли жена до себе си той отговаря- " Да имам една много красива и неповторима жена. Когато спра да се занимавам с държавните дела ще отида при нея и ще си бъдем вечно заедно. Няма да казвам коя е защото ще я разкостят милата"..След няколко месеца на футболна среща в Пловдив между ветераните на Витоша Бистрица и младежите на Локомотив Пловдив вестник Марица излезе със статия- " Премиера Борисов на футболното игрище срещу шурея си Станко Йовчев"..Станко Йовчев е брат на Борислава Йовчева. Мисля фактите са категорични и едва ли има вече някой да се съмнява кой е купил къщата в Барселона за 5 милиона евро,кой е купил бутиците и Порше-то на Борислава!

    Коментиран от #30, #37, #39

  • 27 ГД БОЕЦ

    18 5 Отговор
    Журналистите да зададат само един въпрос на Борисов!? Имате ли дете от Борислава Йовчева и готов ли сте да си направите ДНК тест? И случая приключва!! БУДА СЪЩО!

    Коментиран от #42, #53

  • 28 оня

    6 5 Отговор

    До коментар #9 от "бай курти 44 г.-Ерген- 19 г.ваш ЛИДЕР":

    Пий си хапчетата хлапе:))
  • 29 Гербав трол

    11 4 Отговор

    До коментар #21 от "бай курти 44 г.-Ерген- 19 г.ваш ЛИДЕР":

    Браво,ха сега върви удари една свирка на Бойко - ама преди това намали дезинфектанта.
  • 30 Гербав трол

    6 5 Отговор

    До коментар #26 от "Стоян":

    Още едно комуне което прави свирки на вожда си Бойко
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 111

    0 1 Отговор
    И от вътре също
  • 39 Докато умните се наумуват,лудите се

    7 4 Отговор

    До коментар #26 от "Стоян":

    налудуват! Сигурно си има вече нещо агнешко.След този шум и специален интерес от чуждите прокуратури,питека има обратно броене,а младото го сърби,няма да чака куков ден. Имал дал .... .
  • 40 АУУУУУ

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "Asterix":

    НАЛИ ТРЯБВА ДА СИ ИЗРАБОТЯТ СПОНСОРСТВОТО. За радост на обичайните тролове които пишат ЗЛОБНИ коментари. АМА ПРИКАЗКАТА СЕ КАЗВА : КУЧЕТО СИ ЛАЕ (ПИШЕ ЗЛОБНИ СТАТИИ И КОМЕНТАРИ ) А ПЪК КЕРВАНА СИ ВЪРВИ !!!
  • 41 Нафарфори

    5 2 Отговор
    Абсолютна хуйня от мижавата партийка на пиклю и тайфа. Напротив , България никога не се е ползвала с по голямо доверие и червените маймуни само могат да врякат с отмиращи конвулсии , абевета , текезесета в канала , всичката сволач рипа хаотично в агония .
  • 42 Пачо Пича

    2 2 Отговор

    До коментар #27 от "ГД БОЕЦ":

    Боец пиеш ли си хапчетата. Ти да не си новия Бареков с оригиналния английски или говориш на руски щото е международен.
  • 43 Дядо

    4 1 Отговор
    Как няма да е игнорирана като всички пулитици в БГ. подлежът на раследване .С много малки изключениа.
  • 44 В ЕС изобщо не вярват на ББ и ГЕРБ

    3 1 Отговор
    И се чудят какъв е този народ, дет го е избрал. Това е истината.
  • 45 2 лева 100 рубли

    1 3 Отговор
    Най малкия проблем е Барселона какво е изхарчено там 10 мил.комундетата откраднаха милиарди и продължават да крадат.Такъв матриала такъв е Вожда .Кой нормален човек ще се занимава с вечно недоволния матриал,който за едни маски и разходки орива орталъка.А пък за нещо по сериозно ,Ти да видиш

    Коментиран от #48

  • 46 thyth

    3 1 Отговор
    д-р Ериксен САЩ
    притискат ни да пишем ковид на смъртните актове
    гледайте в нета
    от ютуб трият клипа
  • 47 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Добре е собствената некадърност да се оправдава с външни фактори. Ми то като няма пипе, руснаци им криви.... нещастна работа!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 направо с валяка

    2 1 Отговор
    България е мики маус държава... Всъщност, вече и за държава не ни смятат.
  • 50 Олелеле

    2 0 Отговор
    Не на правителството, а на всички партий в България нямат доверие.Защото виждат какво се случва през годините.Не се сещам да има такава държава с толкова много партий като в Бг .И всички до една са минали през парламента и какво от това.
  • 51 Лейди Гага

    2 0 Отговор
    "Отвън нямат доверие на българското правителство". А отвътре - бурни аплодисменти ли?
  • 52 АНЕЛИЯ

    2 1 Отговор
    ЗАРЯЗАХ ЧАЛГАТА ЗАРАДИ ВАС, БЕ!
  • 53 Ново

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "ГД БОЕЦ":

    А има ли лидера на боец къща на морето и нова кола кои ще отговори