Last news in Fakti

11 Юли, 2014 09:16 1 116 5

Обама иска да e гълъб на мира за Израел и Хамас

  • израел-
  • газа

От началото на израелската офанзива около 90 души бяха убити в ивицата Газа, а други 600, предимно цивилни лица, сред които жени и деца, са били ранени

Президент на САЩ Барак Обака е изразил желание да бъде гълъб на мира за Израел и Хамас. В телефонен разговор с израелския премиер Бенямин Нетаняху Обама е предложил да посредничи между двете страни в конфликта в Близкия изток.

Той не пропусна да отбележи, че ескалацията на насилието поставя на карта крехкия мир в региона.

От своя страна Нетаняху отбеляза, че военната операция ще продължи и ще обхване нови райони. Той все пак не уточни кога струпаните по границата с Газа войски ще преминат в настъпление.

Френският президент Франсоа Оланд изрази загриженост в телефонен разговор с лидера на Палестинската автономна власт Махмуд Абас в телефонен разговор във връзка със ситуацията. Оланд е подчертал, че трябва да се сложи точка на ескалацията на напрежението. Здравните служби в Палестинската автономия са на ръба на колапса, изпитват недостиг на медикаменти и гориво за болничните генератори, тревожно обяви Световната здравна организация (СЗО).

Един палестинец е бил убит в петък сутринта в дома си в Газа при въздушен удар в четвъртия ден от израелските удари срещу Газа. От началото на израелската офанзива около 90 души бяха убити в ивицата Газа, а други 600, предимно цивилни лица, сред които жени и деца, са били ранени. Хамас обаче не престава с ракетния обстрел на Израел. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    4 0 Отговор
    Много "църен" този гълъб на мира...
  • 2 Жилаво Мъжко Месо

    4 0 Отговор
    За гълъб на мира Обананата не става, но съм сигурен че Хамас че си го земат за джадия.
  • 3 Antoaneta Ardashes

    5 0 Отговор
    Трябва да се запише в защитените видове тази нова порода гълъби.
  • 4 Георги Христов

    3 0 Отговор
    Тоз гълъб само да не стане на пиле на грил,че достатъчно войни и сблъсъци създаде ракът наречен Америка
  • 5 tost

    2 0 Отговор
    Какъв гълъб на мира?,по скоро е маймуна на срама