Last news in Fakti

6 Юли, 2014 18:43 1 196 0

Шестима арестувани за убийството на палестински младеж

  • израел-
  • йерусалим-
  • убийство-
  • палестински младеж-
  • изгорен

Те са евреи и вероятно са извършили престъплението по националистически подбуди

Шестима арестувани за убийството на палестински младеж - 1
Погребението на палестинския младеж. Снимка: АП/БТА

Правоохранителните органи в Израел са задържали шестима заподозрени за убийството на 16-годишен палестински младеж, съобщи РИА "Новости", позовавайки се на NEWSru Israel. Сайтът говори за „драматично развитие" на разследването за убийството на тийнейджъра Мохамад Абу Хдейр, но подчертава, че подробностите са засекретени от полицията.

Според Reuters, задържаните са израелци. Арабското момче беше похитено миналата сряда в източната част на Йерусалим, а по-късно обгореното му тяло бе намерено в парк в друг район на града. Резултатите от аутопсията са показали, че момчето е било изгорено живо, разкри палестинският прокурор.

Следствието е на мнение, че младежът е убит по националистически подбуди. Убийците може да са свързани с радикални националисти в Израел, въпреки че заясега самоличностите им не се разкриват. 

Палестинската страна изказа предположения, че убийството е акт на мъст за по-рано миналия месец станала разправа с трима отвлечени израелски юноши от религиозно училище. След съобщението за гибелта на Мохамад жители на арабската част на Йерусалим излязоха на протест, който прерасна в сблъсъци с израелските пазители на реда.

Разследването на убийството продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА