Last news in Fakti

28 Юли, 2014 10:16 1 261 1

Огнен ад обхвана Калифорния - Видео

  • сащ-
  • калифорния

Близо 4000 акра гори са обхванати от огнената стихия. В гасенето на пламъците участват стотици огнеборци и доброволци

Огнен ад е обхванал един от най-южните щатове на САЩ – Калифорния, съобщава Би Би Си.

Близо 4000 акра гори са обхванати от огнената стихия. В гасенето на пламъците участват стотици огнеборци и доброволци.

Близо 515 домове са били евакуирани пред настъпващия огън. Около 1500 пожарникари и самолети, сред които е включен въздушен танкер DC-10 се борят с пламъците.

Сухото време, ветровете и високите температури благоприятстват развитието на огнената стихия. Критично е положението в района на Сакраменто и в националния парк Йосемити.

Близо 500 акра е обхванала огнената стихия от събота вечерта в района на резервата. Започнала е евакуацията на работещите в парка. На първо време са евакуирани 45 домове.

В района на резервата има два кампуса, в тях са се провеждали летни лагери. Всички са били изведени далеч от огнения ад. Все още не е ясна причината за пожара. Властите работят по няколко версии.

В същото време мълния удари 14 души в крайбрежната част на Лос Анджелис.

Четирима са били прегледани на място на инцидента и освободени, а останалите 10 са откарани в болница. Двама от тях са настанени в интензивното отделение в много тежко състояние. Лекарите се борят за живота им.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вежливые люди

    2 0 Отговор
    "Все още не е ясна причината за пожара"
    Как всегда виноват Того Кого Нельзя Называть! Все уже знают, что это путинские террористи поджигают оплот демократий!