25 Септември, 2014 11:10 1 161 0

В Алжир издирват екзекуторите на френския заложник

  • алжир-
  • ерве гурдел-
  • заложник-
  • ерве пиер гурдел

Джунт ал халифа (Воините на халифата) вече дадоха ясно да се разбере, че ще продължат с отвличанията на европейци и американци, ако САЩ и неговите съюзници от Стария континент не спрат с военната си кампания срещу джихадистите

Алжирската армия е започнала широкомащабна операция по издирването и унищожаването на ислямистите, които обезглавиха френския заложник Ерве Гурдел, съобщава АП.

Френският военен министър Жан-Ив льо Дриан уточни, че Париж работи тясно по издирването и залавянето на извършителите на бруталния акт на насилие.

Пред RTL Льо Дриан посочи, че целта на терористичната групировка е да все страх сред живеещите в северно-африканската страна 30 000 французи.

Алжирска джихадистка групировка Джунт ал халифа, която е свързана с Ислямска държава, разпространи в сряда видео в социалните мрежи с обезглавяването на държания от нея в плен френски заложник.

Това стана след като изтече дадения 24-часов ултиматум към френския президент Франсоа Оланд да прекрати участието на Париж във въздушните удари срещу позициите на Ислямска държава в Сирия и Ирак. Междувременно първият дипломат на Париж Лоран Фабиюс на нарочно свикана пресконференция подчерта, че Франция ще продължи да участва във водената от САЩ коалиция срещу Ислямска държава.

Джунт ал халифа (Воините на халифата) вече дадоха ясно да се разбере, че ще продължат с отвличанията на европейци и американци, ако САЩ и неговите съюзници от Стария континент не спрат с военната си кампания срещу джихадистите.

55-годишният французин Ерве Гурдел беше отвлечен в неделя в планинския район Кабилие в североизточен Алжир. Той е участвал в туристически преход. Джихадистите освободиха неговите алжирски спътници бяха освободени. Ерве Гурдел е бил известен със своята страст към планините.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА